Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 13:17 |

Radnici hotela 'Ero' prosvjedovali ispred zgrade županijske vlade

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 8. veljače (FENA) - Glasnogovornik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Pero Pavlović izjavio je u četvrtak kako ta vlada ovih dana očekuje očitovanje Izvršnog odbora SDA HNŽ-a o kupnji zgrade hotela "Ero", nakon čega bi se moglo početi rješavanje statusa zaposlenika tog hotela koji je s radom prekinuo krajem prošle godine.

Pavlović je to izjavio nakon sastanka s predstavnicima Neovisnog sindikata zaposlenika hotela "Ero" koji su u četvrtak ispred zgrade županijske vlade u Mostaru održali mirni prosvjed.

Radnici hotela "Ero" traže da im se uveže staž i plate ostali doprinosi jer većina njih ne može otići u mirovinu. Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine i devet mjeseci, za što je potrebno oko milijun i dvjesto tisuća maraka.

- Konačni nacrt ugovora bio je pred ministrima iz reda SDA na sjednici Vlade prije nekoliko dana. Oni su zatražili stanku zbog potrebnih političkih konsultacija, tako da ovih dana očekujemo njihovo očitovanje - kazao je Pavlović.

Predsjednica Sindikata zaposlenika hotela "Ero" Mira Mandić nakon sastanka pozvala je Izvršni odbor SDA da se u roku od sedam dana očituje i izađe s jasnim stavovima o kupnji hotela kako bi radnici znali što im je dalje činiti.

U protivnom Sindikat će, kako je kazala Mandić, blokirati magistralnu cestu M-17, a također će se uputiti pred zgradu Vlade Federacije BiH u Sarajevu i pred zgradu SDA.

Prije prosvjeda pred zgradom županijske vlade, sindikalisti su na desetak minuta zapriječili magistralnu cestu M-17 na sjevernom ulazu u Mostar kako bi upozorili na svoju situaciju.

Inače, Vlada HNŽ-a u lipnju 2017. godine donijela je odluku o kupnji zgrade mostarskog hotela "Ero'' u koju bi se trebale smjestiti sve županijske institucije. S predstavnicima Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, u čijem je vlasništvu objekt, dogovorena je ukupna cijena kupnje od 10,5 milijuna maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo