Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 13:43 |

NB - Strategija treba biti početak angažmana EU s progresivnim snagama u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Nezavisni blok podržao je usvajanje Strategije Evropske komisije za zapadni Balkan te su u saopćenju izrazili nadu da će ona predstavljati početak novog i partnerskog angažmana Evropske unije s progresivnim političkim i društvenim snagama u Bosni i Hercegovini.

- Evropska komisija BiH je svrstala u red zarobljenih država zapadnog Balkana, u kojoj gotovo svim oblastima upravlja uska grupa pojedinaca, koji građanima BiH mogu ponuditi robiju u njihovom sistemu ili pune autobuse u pravcu EU - stav je Nezavisnog bloka.

Pozdravili su dogovor nove koalicione vlade u Njemačkoj, naročito dio koji se odnosi na namjeru da se osnaži angažman na zapadnom Balkanu, uz izričiti fokus na borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

U Nezavisnom bloku su svjesni da EU, Njemačka, SAD i drugi partneri i prijatelji BiH mogu ponuditi svu pomoć i podršku, "ali ako BiH ne izabere vlade koje će raditi u interesu oslobađanja BiH onda je sve uzalud", rečeno je u saopćenju Pres-službe Nezavisnog bloka.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo