Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 13:51 |

Uređuje se sportsko letjelište kod Livna

FENA Mario Loncar

LIVNO, 8. veljače (FENA) - Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije osiguralo je 80 tisuća maraka za završetak radova na sportskom letjelištu "Stipo Krišto"u Livnu te je objavilo tendersku dokumentaciju za izbor izvođača radova.

Kako je za Fenu kazala pomoćnica ministra za gospodarstvo Hercegbosanske županije Ivana Suša, sredstva su osigurana za poslove ravnanja površina oko uzletno-sletne staze, za uređenje staze te postavljanje signalizacije kako bi se zadovoljili uvjeti za dobivanje dozvole za rad od Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

Inače, livanjski aerodrom ima status sportskog aerodroma za zrakoplove do 5700 kilograma težine i registriran je u BHDCA pod oznakom LQLV.

Trenutno raspolažu travnatom pistom dužine 800 metara, asfaltnom stajankom, dvama hangarima s pripadajućim aneksima te su u uporabi dva motorna aviona (Huskz A1 i Morane 893A) kojim se vuku jedrilice, obavlja panoramsko letenje članova Aerokluba Livno, kao i trening letovi.

Udarni mjeseci na livanjskom uzletištu su lipanj, srpanj i kolovoz, kada se obavljaju brojni letovi jedrilicama. Tijekom tih mjeseci moguće je obaviti carinski i policijski pregled putnika na međunarodnim letovima.

Izgradnja aerodroma u Livnu započela je 2010. godine kroz projekt A3 – Net, koji je završen 2014. godine.

Do sada je u livanjski aerodrom uloženo oko milijun eura, od čega je županijska vlada osigurala oko 15 posto sredstava.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'