Sport     | 08.02.2018. 15:09 |

Zimske olimpijske igre u programu BHT 1

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - BHRT je, u vrlo teškim okolnostima i uz ogromne napore, uspio obezbijediti televizijska prava za prijenos 23. zimskih olimpijskih igara Pyeongchang 2018.

Gledatelji Televizije Bosne i Hercegovine (BHT 1) će od 9. do 25. februara svakodnevno moći pratiti najzanimljivija natjecanja u direktnim prijenosima i snimcima, u noćnim, jutarnjim i ranim popodnevnim satima, u više od 150 sati emitovanja olimpijskih sadržaja, saopćeno je iz Pres službe BHRT.

Prijenos ceremonije svečanog otvaranja će biti u petak od 12.00, a prijenosi takmičenja počinju u subotu već od 8.15 sati.

Iako je do sada bila praksa da prijenosi ovakvih natjecanja budu samo na javnim servisima, tržište se umnogome promijenilo. U "utrku" sada mogu ući i druge tv stanice, koje nisu javni servisi, jer i ovdje novac igra veliku ulogu. No, zahvaljujući racionalnom poslovanju te građanima koji redovno plaćaju RTV taksu, BHRT sada može dio sredstava uložiti u program.

Iako je kupovina tv prava za ZOI bila neizvjesna do samog kraja, BHRT je zadovoljan što će građani BiH na svom javnom servisu moći pratiti nastupe bh. predstavnika, ali i velike sportske zvijezde.

U olimpijskom rasporedu, u Pyeongchangu ali i Gangneungu i Jeongseonu, naći će se sedam sportova i 15 disciplina: skijanje, klizanje, hokej, sankanje, bob, karling i biatlon.

Bosna i Hercegovina participirat će među više od 6.000 sportista iz više od 90 država sa četiri takmičara u alpskim i nordijskim disciplinama, a čast da na ceremoniji otvaranja ponese zastavu naše zemlje pripala je mladoj Elvedini Muzaferija. Uz nju će nastupiti, u alpskim disciplinama još Emir Lokmić, te Tanja Karišik i Mladen Plakalović u skijaškom trčanju, saopćeno je iz Press službe BHT 1.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Imamović: BiH je nosivi stub Zapadnog Balkana, Dodikova ponuda Crnoj Gori je bezobrazluk

Forto i Karamehmedović potpisali sporazum, četiri miliona KM za BHRT (VIDEO)

Potpisivanje Sporazuma kojim se osiguravaju četiri miliona KM za Javni RTV sistem BiH

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti