Sport     | 08.02.2018. 20:07 |

EYOF 2019 pokrenuo zvaničnu internet stranicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Evropski zimski omladinski olimpijski festival (EYOF 2019), koji će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, pokrenuo je svoju zvaničnu internet stranicu www.eyof2019.net.

Dolazak na Evropski zimski omladinski olimpijski festival u Sarajevu i Istočnom Sarajevu do sada je potvrdila 41 država, saopćeno je iz EYOF 2019.

Internet stranica je dostupna na tri jezika, bosanskom, srpskom i engleskom. Na stranici se nalaze sve informacije o EYOF 2019 koje su trenutno dostupne, a sadržaj će se ažurirati i dodavati na dnevnoj bazi sa svim važnim informacijama.

Oni koji se žele više informisati o sportovima i borilištima u sklopu EYOF-a 2019 to mogu učiniti u namijenjoj sekciji. Osobe koje sljedeće godine dolaze u Sarajevo i Istočno Sarajevo, kako bi dali svoju podršku događaju, na stranici mogu pronaći preporuke za smještaj i gastronomiju.  

Svi zainteresovani za volontiranje na EYOF 2019 mogu se informisati putem interneta i saznati sve prednosti volonterizma. U sekciji za volontere su sve neophodne informacije. 

Naredne sedmice su rezervisane za šest testnih takmičenja, a testno takmičenje u alpskom skijanju - FIS Kup Jahorina, već je iza nas.

Takmičenja će se odvijati u dva bloka, s po tri takmičenja, a planirana su i dva mini EYOF-a. U prvom bloku će biti održana još jedna testna trka u alpskom skijanju, s fokusom na timski paralel slalom, a potom i cross country i short track. U drugom bloku testnih takmičenja bit će testiran hokej, umjetničko klizanje i biatlon.

Cilj testnih takmičenja je održati generalnu probu svih elemenata - sektora organizacije EYOF 2019.

U drugom bloku u posjetu će doći direktorica EYOF-a Katerina Nycova, koja će pratiti rad Izvršnog odbora. 

Organizatori događaja pozivaju građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva da se pridruže i svojim doprinosom uveličaju EYOF 2019. U ovom trenutku, projektu su potrebni stručnjaci i ljudi sa raznim vještinama, koji će svojim učešćem pomoći da se u naše gradove vrati olimpijski duh od prije 34 godine. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Rađo: Dobili smo potvrdu od EOC-a da je EYOF najbolje organiziran do sada

Volonteri EYOF-a: Naši roditelji imali su Olimpijadu, a mi EYOF

Slabi plasmani bh. predstavnika na EYOF-u

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti