Kultura     | 09.02.2018. 12:24 |

U subotu 100. repriza predstave 'Bosanac na odmoru-mora od odmora'

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 9. februara  (FENA) – Predstava  “Bosanac na odmoru – mora od odmora”  Esmira Salihovića  u izvedbi Rijada Gvozdena sutra će imati svoje stoto izvođenje na sceni Javne ustanove "Centar kulture i mladih" Sarajevo.

Direktor JU "Centar kulture i mladih" Senad Bostandžić  rekao je da su već rasprodate karte za 100. igranje predstave, te da će predstava biti igrana i naredne subote.

On je istakao da se radi o predstavi koja je osvojila BiH ali i regiju.

Autor teksta Esmir Salihović govorio je o gostovanjima po BiH, istakavši da nisu izbjegavali ni manja mjesta, te da je regionalni uspjeh započeo u Splitu gdje su pred zahtjevnom publikom imali sedam igranja.

Mladi glumac Rijad Gvozden, koji u JU "Centar kulture i mladih" vodi i školu glume, također je izrazio zadovoljstvo što  će ta predstava doživjeti svoje stoto izvođenje.

Kako je rekao kad se dogovaralo da počne rad na predstavi nije ni pomišljao na tako veliki broj izvedbi te će je igrati dok ima publike i kako kaže, „Bosanac na odmoru“ mu je prva predstava koju igra stoti put.

Gvozden u toj komediji tumači čak devet likova: od uloge muža, oca i supruge, do prodavača s Jadrana.

Autor teksta Esmir Salihović je na humorističan način, kroz ispovijest supruga, dočarao  “muke” kroz koje prolazi porodica sa troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je – potreba za odmorom nakon odmora.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Predstave “Bajka o ribaru i ribici” i “Prah” na sceni CKM-a

Predstave “Bajka o ribaru i ribici” i “Prah” na sceni CKM-a

'Čorba od kanarinca' otvara scenu Centra kulture i mladih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo