Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 09.02.2018. 20:44 |

Trump branio saradnika koji je u centru skandala zbog porodičnog nasilja

FENA Internet

WASHINGTON, 9. februara (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump je pohvalio bivšeg saradnika koji je podnio ostavku zbog optužbi za porodično nasilje, prenosi Reuters. No, Trump je, kako navodi CNN, bio nezadovoljan načinom na koji je o slučaju govorila direktorica komunikacija Bijele kuće Hope Hicks.

Ona je, navodno, u posljednje vrijeme bila u vezi sa Porterom. CNN tvrdi da je Trump zaključio kako je ona stavila svoje lične interese ispred interesa predsjednika.

- Želimo mu sve najbolje. Radio je naporno - rekao je Trump komentirajući ostavku sekretara Bijele kuće Roba Portera.

Za to vrijeme javnost pita ko je sve znao za optužbe koje se stavljaju na teret 40-godišnjaku. Jedna od njegovih bivših žena ga je optužila da ju je udario i nanio povredu oka, dok je druga tražila zabranu pristupa zbog nasilja. Porter negira optužbe. Uprkos optužbama on je dobio dozvolu da bude pratilac predsjednika.

- Nedavno smo saznali za to i bio sam iznenađen. To su teški trenuci za njega i želimo mu sve najbolje. Radio je veoma dobar posao ovdje u Bijeloj kući, nadamo se da će imati odličnu karijeru. Tužno je bilo kada smo za to saznali. On kaže da je nevin i mislim da svi o tome trebamo razmišljati – rekao je Trump u ovalnom uredu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Trump: Zakone o abortusu trebale bi utvrditi savezne američke države

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'