Servisne informacije     | 10.02.2018. 10:18 |

U BiH narednih dana oblačno s kišom i slabim snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana biti oblačno vrijeme. 

U jutarnjim satima slab snijeg se prognozira u centralnim i istočnim područjima, rjeđe na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjeverozapadnog smjera. 

U Hercegovini i jugozapadu Bosne prijepodne puhat će umjerena bura koja će u drugoj polovini dana oslabiti.  Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva. 

U Bosni i Hercegovini će u ponedjeljak, 12. februara prijepodne doći do novog naoblačenja. Krajem dana u Krajini se prognozira slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva. 

U Bosni i Hercegovini će u utorak, 13. februara biti oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira u Krajini, zapadnim, sjevernim područjima Bosne i na planinama. Očekuje se novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje u nizinama se prognozira kiša ili susnježica. Jače padavine bit će u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'