Bosna i Hercegovina     | 10.02.2018. 19:23 |

Suljagić: Borba protiv fašizma nije stvar deklaracije

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 10. veljače (FENA) - Građanski savez (GS) Mostar organizirao je u subotu večer javnu tribinu u povodu sjećanja na 14. veljače - Dana oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Tim povodom, izaslanstvo Građanskoga saveza je u subotu posjetilo spomen obilježje na Musali i na Šehitlucima u Mostaru gdje su odali počast palim borcima.

Predsjednik Političkog savjeta GS Emir Suljagić kazao je tom prigodom kako su oni u Stranci mišljenja da borba protiv fašizma nije stvar deklaracije, nego nešto na čemu se mora raditi stalno i danas.

-Sedamdest i neku godinu od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i ideologije za koje vjerujemo da su poražene ponovno su počele da se šire ne samo kod nas nego i u Mađarskoj, Austriji…Mi imamo utoliko veću obvezu da se borimo protiv toga ovdje - kazao je Suljagić.

Povjerenica za GS za HN-e Hata Bebanić kazala je kako je ovo ujedno bila prilika da GS oda počast palim borcima koji su se borili za Mostar ali i da promovira građanska prava za koja se ova stranka aktivno zalaže.   

Podsjetila je da GS u Gradu Mostaru ima oko 1 500 svojih članova, od kojih većinu čine mladi, kao i da je glavni cilj Saveza omogućavanje građanima da ostvare svoja prava.

GS je ovom prilikom predstavio svoj program i ciljeve u kojima, uz ostalo, traže da SDA i HDZ odmah raspiše  izbore za Mostar, odnosno da se te stranke dogovore.  "Ako oni ne mogu, tražimo od visokoga predstavnika da nametne održavanje izbora u Mostar", stoji u programu Građanskoga Saveza.

Savez se zalaže također za jedinstveni i cjeloviti Mostar bez ikakvih podjela. Traže direktan izbor gradonaačelnika i dogradonačelnika Mostara, a izbor vijeća treba da bude iz jedne izborne jedinice.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom