Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 11.02.2018. 14:59 |

Iranci proslavili 39. godišnjicu revolucije, Rouhani prozvao SAD i Izrael

FENA Internet

TEHERAN, 11. februara (FENA) - Stotine hiljada Iranaca danas je izašlo na ulice slaveći godišnjicu revolucije iz 1979. godine, uzvikujući parole protiv SAD-a i Izraela.

Predsjednik Irana Hassan Rouhani se obratio na glavnom teheranskom trgu Azadi, ali nije pominjao posljednji napad Izraela na Siriju u kojem su, kako je saopćeno, ciljali iranske mete.

- Oni (SAD i Izrael) žele izazvati tenzije u regiji, podijeliti Irak, Siriju. Žele izazvati dugoročni haos u Libanu, ali uz našu pomoć njihova je politika propala - rekao je Rouhani, javlja agencija Reuters.

Pokazujući prkos prema zapadnom pritisku da okonča svoj program proizvodnje balističkih projektila, Iran je na godišnjicu revolucije javno pokazao svoj Ghadr projektil s dometom većin od 2.000 kilometara i to u centranoj teheranskoj ulici Vali-ye Asr.

Iranska televizija je objavila da su desetine miliona ljudi širom Irana na ulicama slavili godišnjicu revolucije.

- Amerika se htjela miješati u naša pitanja, ali nisu uspjeli jer je naša država oprezna i jedinstvena – rekao je Rouhani.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Iranski predsjednik Raisi od sutra u posjeti Pakistanu

Bombardovana baza proiranskih snaga u Iraku

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu