Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

9.10.2015. (18:46)
GO SDA DAJE PODRŠKU IZETBEGOVIĆU DA NASTAVI RAZGOVORE RADI ULASKA SBB-a U VLAST
SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) danas je na sjednici podržao dosadašnji rad Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH.
9.10.2015. (17:08)
U "DJEČIJOJ NEDJELJI" O VAŽNOSTI UKLJUČENOSTI DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU U BH OBRAZOVNI SISTEM (Foto)
SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Centar za kulturu dijaloga organizirao je danas u Sarajevu okrugli sto o važnosti uključivanja djece s poteškoćama u razvoju i učenju u obrazovni sistem u BiH.
9.10.2015. (15:21)
POČELA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA SDA (Foto)
SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Redovna sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije, na kojoj bi između ostalog trebala biti razmatrana mogućnost saradnje sa Savezom za bolju budućnost BiH (SBB), počela je danas.
9.10.2015. (14:42)
IVANIĆ INFORMISAO BUGARSKOG PREDSJEDNIKA O POLITIČKO-EKONOMSKOJ SITUACIJI I NAPRETKU BiH (Foto)
SOFIJA/SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić susreo se u Sofiji s predsjednikom Republike Bugarske Rosenom Plevnelievim. 
9.10.2015. (14:31)
U KAKNJU OTVORENA IZLOŽBA O ARHEOLOŠKOM BLAGU TRAVNIKA I OKOLINE (Foto)
KAKANJ, 9. oktobra (FENA) - Izložba ''Tragovima prošlosti-arheološko blago Travnika i okoline'' autorice arheologinje Ajle Sejfuli, otvorena je u Muzeju Kaknja, gdje će biti postavljena mjesec dana.
9.10.2015. (13:17)
SOFTIĆ: BiH POTREBNE KAPITALNE INVESTICIJE I IFRASTRUKTURNI RAZVOJNI PROJEKTI (Foto)
BANJA LUKA, 9. oktobra (FENA) - Guverner Centralne banke BiH Senad Softić izjavio je danas u Banjoj Luci da su BiH potrebne kapitale investicije, veliki infrastrukturni razvojni projekti, koji će dovesti do zapošljavanja i ekonomskog razvoja. 
9.10.2015. (13:11)
NOVALIĆ: VLADA FEDERACIJE BiH ŽELI DA STAVI TAČKU NA SARAJEVSKU ZAOBILAZNICU (Foto)
SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Vlada Federacije BiH želi da stavi tačku na  završetak Sarajevske zaobilaznice tokom sljedeće godine - kazao je danas u Sarajevu premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.
9.10.2015. (12:54)
REGIONALNA KONFERENCIJA U BUKUREŠTU - POTVRĐENA POSVEĆENOST BiH IZAZOVIMA PREVENCIJE I BORBE PROTIV TERORIZMA (Foto)
BUKUREŠT/SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Mensura Beganović, Ognjen Tadić i Šemsudin Mehmedović učestvovali su na Regionalnoj konferenciji o izazovima preventivnog odgovora krivičnog prava na terorizam i borbu protiv stranih boraca terorista, koju su u Bukureštu zajednički organizovali Kancelarija Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC) i PAM. 
9.10.2015. (11:41)
TUNISKI NACIONALNI KVARTET ZA DIJALOG DOBITNIK NOBELOVE NAGRADE ZA MIR
OSLO, 9. oktobra (FENA/Hina) - Tuniski nacionalni kvartet za dijalog dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, objavljeno je u petak u Oslu.
9.10.2015. (11:17)
GRČKA - BEBA POGINULA U NESREĆI ČAMCA S MIGRANTIMA
ATINA, 9. oktobra (FENA) - Jedna beba je poginula nakon što se gumeni čamac koji je prevozio nju i 59 ostalih migranata raspao dok je plutao u moru kod grčkog otoka Lesbos, saopćila je u petak Grčka obalna straža.

Javne vijesti

9.10.2015. (10:47)
U BANJOJ LUCI TREĆI BIZNIS FORUM BH DIJASPORE (Foto)
BANJA LUKA, 9. oktobra (FENA) - „Treći biznis forum bh. dijaspore-BhdiaFor 2015“, u organizaciji nevladine organizacije „Naša perspektiva“, a  u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Svjetskim savezom dijaspore BiH, počeo je danas u Banjoj Luci. 
9.10.2015. (09:38)
BiH POSVEĆENA PRONALAŽENJU ZAJEDNIČKIH RJEŠENJA ZA IZBJEGLIČKU KRIZU (Foto)
LUKSEMBURG/SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić učestvovao je na konferenciji ministara vanjskih i unutrašnjih poslova EU i zemlja zapadnog Balkana u Luksemburgu, na kojoj se razgovaralo o mogućim rješenjima izbjegličke krize koja je posljednjih mjeseci glavni sigurnosni i humanitarni izazov s kojim se suočavaju ove zemlje. 
9.10.2015. (09:29)
LIBIJA DOBILA VLADU NACIONALNOG JEDINSTVA
SKHIRAT, 9.oktobra (FENA/Hina) - Izaslanik UN-a za Libiju Bernardino Leon rekao je tokom noći na petak da je Libija dobila vladu nacionalnog jedinstva koju vode Fayez el Sarraj i trojica potpredsjednika: Ahmad Meitig, Fathi el Mejbri i Mussa el Koni.
9.10.2015. (08:42)
DANAS IZJAŠNJAVANJE PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA FBiH O REBALANSU FEDERALNOG BUDŽETA ZA 2015.
SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Da bi rebalansirani budžet Federacije BiH za 2015. godinu, kao i zakon o njegovom izvršenju, stupili na snagu, treba da ih odobri Predstavnički dom Federalnog parlamenta, jer je predloženi novi budžetski iznos 2.348.412.392 KM jučer odobren u Domu naroda ovog parlamenta. 
8.10.2015. (20:31)
ZEPS: TRI ZLATNE MEDALJE ZA KVALITET "SARAJEVSKOG"
SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Sarajevska pivara d.d. dobitnik je tri zlatne medalje „Ruža ZEPS-a“ za kvalitet za najpoznatiji proizvod ove kompanije - Sarajevsko, i to za svijetlo, tamno i premium pivo. 
8.10.2015. (20:26)
BHRT I OSLOBOĐENJE DOBITNICI ZLATNOG LOVOROVOG VIJENCA ZA DOPRINOS RAZVOJU SCENSKE UMJETNOSTI
SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - BHRT i dnevni list „Oslobođenje“ dobitnici su Zlatnog lovorovog vijenca za doprinos razvoju scenske umjetnosti u Bosni i Hercegovini.
8.10.2015. (19:37)
DOM NARODA PARLAMENTA FBiH - USVOJEN PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENI I DOPUNI ZAKONA O IZVLAŠTENJU (EKSPROPRIJACIJI)
SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH po hitnom postupku usvojen je Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izvlaštenju (eksproprijaciji), koje se najvišim djelom tiču nastavka izgradnje Koridora Vc.
8.10.2015. (18:31)
DODIK: PONOVO ĆU ZVATI SAVEZ ZA PROMJENE NA SASTANAK
BANJA LUKA, 8.oktobra (FENA) - Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik ponovo će pozvati srpske predstavnike u vlasti na nivou BiH na razgovor, iako su oni donijeli odluku da sutra neće na sastanak koji je zakazao s predstavnicima stranaka iz RS-a o aktulenoj situaciji u RS i BiH. 
8.10.2015. (17:55)
ODGOĐEN POČETAK PREGOVORA O OPĆEM KOLEKTIVNOM UGOVORU (Foto)
SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Pregovori o Općem kolektivnom ugovoru, koji su danas trebali početi u Domu sindikata u Sarajevu, između Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) i Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH), odgođeni su jer se progovarački tim UPFBiH nije pojavio na sastanku.
8.10.2015. (16:48)
HAŠKI TRIBUNAL U PREDMETU PROTIV RATKA MLADIĆA TRAŽIO OD RS PODATKE O TOMAŠICI
BANJA LUKA, 8.oktobra (FENA) -Tužilaštvo Haškog tribula dostavilo je tokom prošle godine Centru RS za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih osoba te MUP-u RS 20 pisanih zahtjeva na postupanje.

Foto servis

NOVALIĆ: VLADA FEDERACIJE BiH ŽELI DA STAVI TAČKU NA SARAJEVSKU ZAOBILAZNICU (Foto)
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme s jakom kišom. 
»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk