Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

23.4.2014. (14:59)
U TOKU KONSULTACIJE ZA PREPORUKU UNHCR-a O PRESTANKU STATUSA IZBJEGLICA IZ BiH
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Konsultacije o preporuci prestanka izbjegličkog statusa za izbjeglice iz BiH su u toku, saznaje Agencija FENA u Kancelariji UNHCR-a u Sarajevu, nakon što je Bosna i Hercegovina predložila suspenziju implementacije preporuke o ukidanju statusa izbjeglica.
23.4.2014. (14:57)
VMBiH - RASTE POTPORA GRAĐANA BiH EUROPSKIM INTEGRACIJAMA
SARAJEVO, 23. travnja (FENA) - Vijeće ministara BiH je danas na tematskoj sjednici posvećenoj europskim integracijama usvojilo Informaciju o rezultatima istraživanja javnog mnijenja provedenog u veljači ove godine, koje je pokazalo da 85 posto bh. ispitanika podržava pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji (EU). 
23.4.2014. (13:47)
BIJEDIĆ: VLADA FBiH I MINISTARSTVO PROMETA UČINILI VELIKE NAPORE DA DOVEDU WIZZ AIR U BiH
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Povodom najave uvođenja dviju novih aviolinija  iz Tuzle, za Dortmund i Eindhoven, ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić čestitao je upravi Međunarodnog aerodroma Tuzla i čelnicima Wizz Aira na dosadašnjim sjajnim rezultatima i poželio im uspjeh u novim poslovnim izazovima.
23.4.2014. (13:44)
POTPISAN UGOVOR O NABAVCI ŠEST BULDOŽERA ZA RUDNIK KREKA TUZLA
TUZLA, 23. aprila (FENA) - U Direkciji Rudnika Kreka u Tuzli danas su, uz prisustvo generalnog direktora JP Elektroprivrede BiH Elvedina Grabovice i izvršnog direktora za proizvodnju Senada Sarajlića, direktor RU Kreka Enver Omazić i direktor kompanije NGH d.o.o. Tuzla Kemal Garić potpisali 3,4 miliona KM vrijedan Ugovor o nabavci šest buldožera marke PR-754 litronic. 
23.4.2014. (12:56)
OTKLONJENI SVI NESPORAZUMI, VIJEĆNICA ĆE BITI OTVORENA 9.MAJA
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva  Ivo Komšić je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, a na insistiranje vijećnice Edine Latif (SBBBiH), obavijestio vijećnike da su otklonjeni svi nesporazumi i da će Vijećnica zvanično biti otvorena 9. maja. 
23.4.2014. (12:37)
'ZMAJEVI' U AKCIJI PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA BANKU KOŠTANE SRŽI U BiH
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - "Zmajevi grade banku koštane srži", naziv je manifestacije koja će biti održana 18. maja u hotelu Terme Ilidža, a koja ima za cilj prikupljanje sredstava za tipizacije za formiranje banke koštane srži.
23.4.2014. (12:21)
NOVKOVIĆ: UKOLIKO PRIVATIZACIJA NE USPIJE, ODGOVOR TREBA TRAŽITI U AGENCIJAMA ZA PRIVATIZACIJU
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Privatizacije se provode u agencijama za privatizaciju i one su najodgovornije. One trebaju da provode kontrolu, da li se poštuju ugovori, da li je u halama proizvodnja ili su pretvoreni u svadbene salone. Ukoliko privatizacija ne uspije, odgovor treba tražiti u agencijama za privatizaciju - izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milorad Novković. 
23.4.2014. (11:21)
KARABEG: EMISIJA "MOST" SVJEDOČANSTVO DA SU TOLERANCIJA I DIJALOG U REGIONU MOGUĆI
PRAG, 23. aprila (FENA) - Emisija 'Most' Radija Slobodna Evropa, ove nedjelje obilježava dvadesetogodišnjicu postojanja. "Most" je pokrenut 1994. godine (prva emisija objavljena je 24. aprila ), kada su bile pokidane sve veze među ljudima na prostoru bivše Jugoslavije. 
23.4.2014. (11:16)
NOVI LETOVI IZ TUZLE ZA DORTMUND I EINDHOVEN
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Wizz Air, najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, od ovog ljeta povećat će broj svojih operacija u Bosni i Hercegovini tako što će dodati dvije nove rute iz Tuzle, za Dortmund (Njemačka) i Eindhoven (Holandija).
22.4.2014. (16:23)
PREUZETA PRAVA UPRAVLJANJA OBUHVATOM ZAŠTIĆENOG PEJZAŽA "TREBEVIĆ"
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatko Petrović i ministar privrede KS-a Emir Hrenovica potpisali su danas na Trebeviću Protokol o preuzimanju prava upravljanja šumom i šumskim zemljištem u obuhvatu Zaštićenog pejzaža "Trebević".

Javne vijesti

22.4.2014. (15:49)
MEĐU OSAM DANAS IDENTIFICIRANA ŽRTAVA I DVA SINA HAVE TATAREVIĆ KOJOJ SU UBIJENA ŠESTORICA SINOVA I SUPRUG
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - U centru za obdukciju i identifikaciju Šejkovača u Sanskom Mostu danas je identificirano osam žrtava. Riječ je o civilima bošnjačke nacionalnosti koji su ekshumirani iz masovne grobnice Tomašica na području Prijedora. 
22.4.2014. (14:04)
KLUB BOŠNJAKA STAVIO VETO NA ZAKON O DRŽAVLJANSTVU RS-a
BANJA LUKA, 22. aprila (FENA) - Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske (RS) stavio je danas veto na Zakon o državljanstvu RS-a - potvrdio je za Agenciju FENA šef ovog kluba Mujo Hadžiomerović.
22.4.2014. (13:16)
CVIJANOVIĆ: VISOKI PREDSTAVNIK NE MOŽE PONIŠTITI ODLUKU VLADE RS-a O PREBIVALIŠTU
BANJA LUKA, 22. aprila (FENA) - Namjera Vlade RS-a u vezi s odlukom o prebivalištu u RS nije bila da bilo kojoj etničkoj grupi ili populaciji uskrati neko pravo, već da se uvede više reda u sistem, a OHR ne može intervenirati protiv ove odluke - izjavila je danas u Banjoj Luci premijerka RS-a Željka Cvijanović.
22.4.2014. (12:41)
KOŠARAC: ODLUKA VLADE RS-a O PREBIVALIŠTU SPRIJEČIĆE DOSADAŠNJE MANIPULACIJE
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac (Savez nezavisnih socijaldemokrata) kazao je danas novinarima u Sarajevu, komentirajući Odluku Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS-a koju je Vlada utvrdila kao privremenu, da Vlada donosi legitimne i legalne odluke.
22.4.2014. (12:06)
GENJAC: NISU SE STEKLI UVJETI ZA RAZMATRANJE ZAKONA O PREBIVALIŠTU, APELACIJA NA ODLUKU VLADE RS-a
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Sjednica Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine radi usaglašavanja prijedloga zaključka u vezi sa zakonom o prebivalištu i boravištu BiH nije održana prema tome nisu se stekli uvjeti da se izmjene i dopune ovog zakona rješavaju na sjednici predviđenoj za 29. april, kazao je danas novinarima u Sarajevu delegat u Klubu Bošnjaka Doma naroda PSBiH Halid Genjac (Stranka demokratske akcije - SDA).
22.4.2014. (11:34)
BIDEN - SAD STOJE UZ UKRAJINU U SUOČAVANJU S "PONIŽAVAJUĆOM PRIJETNJOM"
KIJEV, 22. aprila (FENA) - Američki potpredsjednik Joe Biden u utorak je poručio ukrajinskim političkim čelnicima da Sjedinjene Države stoje uz njih pred "ponižavaajućom prijetnjom" i ohrabrio ih da se bore protiv korupcije dok obnavljaju svoju vladu.
22.4.2014. (11:31)
RADOJIČIĆ: ODLUKA VLADE RS-a ODGOVOR NA FEDERALNI ZAKON O PRAVIMA POVRATNIKA U RS
BANJA LUKA, 22. aprila (FENA) - Vlada Republike Srpske donijela je odluku o prebivalištu na osnovu zaključka Narodne skupštine RS-a, a kao odgovor na zakon o pravima povratnika u RS koji je usvojio Parlament Federacije BiH - izjavio je danas predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić.
22.4.2014. (11:26)
REDITELJICA BEGIĆ: MOJ FILM U "MOSTOVIMA SARAJEVA" GOVORI O HEROJIMA KOJI SU U GODINAMA TRANZICIJE NA MARGINI
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - U filmskom omnibusu "Mostovi Sarajeva" među 13 autora je i film bh. rediteljice Aide Begić.
22.4.2014. (11:21)
MARJANOVIĆ: U "MOSTOVIMA SARAJEVA" 13 PRIČA O SIMBOLU RATA I UJEDINJENOSTI U RAZLIKAMA
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Omnibus "Mostovi Sarajeva", sastavljen od 13 kratkih filmova koji tretiraju dva ratna perioda (1914. -1918. i 1992. - 1995.) kao i vrijeme današnjeg Sarajeva, bit će premijerno prikazan na ovogodišnjem Film festivalu u Kanu.
22.4.2014. (09:58)
CIJENA SMANJILA POTROŠNJU CIGARETA U BiH ZA VIŠE OD 20 POSTO
BANJA LUKA, 22.aprila (FENA) - Porast maloprodajnih cijena doveo je do smanjenja potrošnje cigareta u Bosni i Hercegovini, da bi u prošloj godini došlo do dramatičnog pada potrošnje od čak 20,6 posto.

Foto servis

U BAZI "BUTMIR" IZVEDENA POKAZNA VJEŽBA MEDICINSKE EVAKUACIJE
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk