Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

28.7.2014. (12:48)
REISU KAVAZOVIĆU ČESTITALI BAJRAM PREDSTAVNICI DIPLOMATSKOG KORA I KULTURNOG ŽIVOTA U BiH
SARAJEVO, 28. jula (FENA) - Nakon završetka centralne bajramske svečanosti u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, obavljeno je tradicionalno bajramsko čestitanje u salonu Rijaseta Islamske zajednice u BiH. 
28.7.2014. (11:18)
HERCEG: IDUĆE GODINE NA EVROPSKOM TRŽIŠTU NOVI BRAND IZ ORGANSKE PROIZVODNJE BiH I SRBIJE
SARAJEVO, 28. jula (FENA) - Putem projekta „Okolišno prihvatljiv, novi organski pristup poljoprivredi u prekograničnom području Srbije i Bosne Hercegovine – ENO Agri“, finansiran od Evropske komisije, Savez udruženja organskih proizvođača  zajedno sa SERDA-om raspisao je javni poziv za proizvođače koji tek ulaze u organsku poljoprivrednu proizvodnju, da se certificiraju i da svoju proizvodnju podvrgnu kontroli certifikacije. 
28.7.2014. (07:53)
CENTRALNA BAJRAMSKA SVEČANOST UPRILIČENA U GAZI HUSREV-BEGOVOJ DŽAMIJI U SARAJEVU
SARAJEVO, 28. jula (FENA) - U Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu jutros je održana Centralna bajramska svečanost , čime je počelo obilježavanje jednog od najvećih muslimanskih blagdana - Ramazanskog bajrama, koji muslimanski vjernici obilježavaju nakon mjeseca Ramazana koji su proveli u postu i odricanju.
27.7.2014. (19:03)
BH KOŠARKAŠI POBIJEDILI ŠVEDSKU U HUMANITARNOM SUSRETU
SARAJEVO, 27. jula (FENA) - Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine večeras su u zeničkoj dvorani ''Arena'' pobijedili reprezentaciju Švedske s 89:74.
27.7.2014. (18:32)
LAGUMDŽIJA: UBIJANJE CIVILA I DJECE U GAZI ODMAH MORA PRESTATI
SARAJEVO, 27. jula (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je Agenciji Fena da se nije susreo sa nerezidentnim ambasadorom Izraela za BiH Davidom Koenom, tokom njegova boravka u Sarajevu ove sedmice, ali naglašava da jeste, da bi jasno ponovio ono što je kako javno tako i diplomatskim putem već rekao, a to je da se u ovom sukobu 'Davida i Golijata', ničim ne može opravdati ubijanje civila i djece u Gazi i da to odmah mora prestati.
27.7.2014. (10:24)
LJUBAV PREMA TRADICIJI I STARINAMA MOTIVACIJA KRAJIŠNIKA HASANA KERANOVIĆA
SARAJEVO, 27. jula (FENA) - Ljubav prema bosanskoheregovačkoj tradiciji, običajima i starinama svakodnevna je motivacija Krajišnika Hasana Keranovića. Starine kao što su ćilim, sofra, sehara i stap bile su mu dovoljna inspiracija da se, kako on kaže, bh. adetima posveti u potpunosti.
26.7.2014. (19:15)
MLADI BH KOŠARKAŠI U DRUGOM KRUGU EP-a U TURSKOJ
SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Češke sa 72:65 i plasirala se u drugi krug Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u Konyi (Turska).
26.7.2014. (18:16)
ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON IMA VEĆ PRIPREMLJENE PROGRAME ZA OBNOVU POSTRADALIH PODRUČJA
ZENICA, 26. jula (FENA) - Tokom posjete Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK)  Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, sastali su se s Munibom Husejnagićem, premijerom Vlade ZDK-a i Husejinom Smajlovićem, gradonačelnikom Općine Zenica. 
26.7.2014. (17:35)
SENIORSKA REPREZENTACIJA BiH SUTRA PROTIV ŠVEDSKE
SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u zeničkoj ''Areni'' odigrati humanitarni susret protiv selekcije Švedske.
26.7.2014. (14:01)
ZDK: SJEDNICA KANTONALNOG ODBORA SDPBiH U PROŠIRENOM SASTAVU
ZENICA, 26. jula (FENA) - Kantonalni odbor SDPBiH za Zeničko-dobojski kanton održao je sjednicu u proširenom sastavu, u čijem radu su sudjelovali kandidati ove stranke za naredne Opće izbore, te SDP-ovi nosioci najviših funkcija u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH, Zlatko Lagumdžija, Nermin Nikšić, Mirsad Mešić, Munib Husejnagić, Sretko Radišić i Bakir Hadžiomerović, kandidat SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. 

Javne vijesti

26.7.2014. (12:37)
SPRIND PLASIRAO NA TRŽIŠTE 13 NOVIH PROIZVODA
SARAJEVO, 26. juli (FENA) - Sarajevska Prehrambena Industrija (SPRIND) d.d. plasirala je na tržište 13 novih proizovda. 
26.7.2014. (12:21)
REIS KAVAZOVIĆ: PRAŠTAJMO JEDNI DRUGIMA, JER TO UČVRŠĆUJE VEZE MEĐU LJUDIMA I NARODIMA
SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović uputio je danas bajramsku poruku - čestitku.
26.7.2014. (11:37)
MLADI BH KOŠARKAŠI DANAS PROTIV ČEŠKE
SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv selekcije Češke igrati posljednji meč prve faze Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u Konyi (Turska). 
26.7.2014. (11:18)
OMANOVIĆ: TREBEVIĆKA BOB STAZA JE OSPOSOBLJENA ZA PRVE VOŽNJE
SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Rekonstrukcija sankaške i bob staze na Trebeviću, projekt koji je organizirao Sankaški savez Bosne i Hercegovine na inicijativu predsjednika Senada Omanovića, bliži se kraju. 
26.7.2014. (10:27)
STUPIO NA SNAGU PREKID VATRE U POJASU GAZE
GAZA, 26. jula (FENA) - U subotu ujutro u osam sati po lokalnom vremenu (05.00 GMT) u Pojasu Gaze stupio je na snagu prekid vatre od 12 sati tokom kojeg bi civili trebalo da budu evakuirani iz zona zahvaćenih najžešćim sukobima i da dobiju neophodnu pomoć.
26.7.2014. (10:08)
IZETBEGOVIĆ: NAŠ CILJ JE SNAŽNA, DEMOKRATSKA DRŽAVA BiH, ZEMLJA PRAVDE I JEDNAKIH ŠANSI ZA SVE
SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Prihvatio sam plebiscitarnu kandidaturu kantonalnih, regionalnih i općinskih odbora SDA BiH. Iza mene je uspješan i sadržajan četvorogodišnji mandat. Moje inicijative dale su značajne rezultate i na unutrašnjem i na međunarodnom planu: trudio sam se i uspio privući vrijedne investicije, osigurati povoljne kredite uglavnom za povratnike, poboljšati međunarodnu poziciju države. 
26.7.2014. (09:01)
PARK PRIRODE "TAJAN” JEDINSTVENA ZELENA OAZA
ZENICA, 26. jula (FENA) - Jedan od najatraktivnijih i najznačajnijih turističkih lokaliteta u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine je Park prirode "Tajan”, čijoj je promociji proteklih nekoliko godina posvećena posebna pažnja. 
26.7.2014. (08:48)
MAŠIĆ: SPORAZUM O KORIŠTENJU RIJEKE TARE OMOGUĆIT ĆE BH RAFTERIMA LAKŠI PRELAZAK GRANICE BiH - CRNA GORA
SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Zahvaljujući dobroj saradnji koju Općina Foča ima s općinama i institucijama Crne Gore, uskoro se očekuje potpisivanje Sporazuma na nivou dvije države, BiH i Crne Gore, o korištenju rijeke Tare u turističke svrhe na obostrano zadovoljavajući način. 
26.7.2014. (08:27)
ZAVOD PIO NAMJERAVA PRODATI DOM PENZIONERA, ALI IMA ADMINISTRATIVNI PROBLEM S OPĆINOM ILIDŽA
SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Direktor Federalnog zavoda PIO Zijad Krnjić kaže da je namjera te institucije da dom penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići bude prodat, ali da imaju administrativni problem s Općinom Ilidža gdje taj objekt treba da bude uknjižen.
26.7.2014. (07:53)
PURDIĆ: RAMAZAN JE MJESEC BOŽIJE MILOSTI I PRAŠTANJA
SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Islam se temelji na pet istinskih vrijednosti, svjedočenje da nema drugog boga osim Allaha i da je Muhammed Allahov poslanik, obavljanje propisanih namaza, post mjeseca ramazana, davanje zekata i obavljanje hadža za one koji su u mogućnosti.

Foto servis

BAJRAMOVIĆ: OMOGUĆITI ISTINSKE I PRAVE PROMJENE, ALI SAMO KROZ SISTEM 4 R - RED, RAD, REFORME I RAZVOJ
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk