Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

4.7.2015. (19:58)
SABOR ISLAMSKE ZAJEDNICE U BiH USVOJIO DEKLARACIJU O GENOCIDU NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI (Foto)
SARAJEVO, 4. jula (FENA) – Sabor Islamske zajednice na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio je Deklaraciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, te predstavio Fetvu o genocidu nad Bošnjacima muslimanima u Srebrenici koju je 3. jula donijelo Vijeće muftija Islamske zajednice u BiH. 
3.7.2015. (22:47)
KONCERTOM POD STARIM MOSTOM OBILJEŽENA OBLJETNICA UPISA MOSTARA NA UNESCOV POPIS BAŠTINE
MOSTAR, 3. srpnja (FENA) - Koncertom Simfonijskog orkestra Mostar i programom "Most koji grli obale" u podnožju Starog mosta, u petak navečer, nastavljeno je obilježavanje deset obljetnice upisa Starog mosta i stare gradske jezgre na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine
3.7.2015. (18:39)
IVANIĆ: IDUĆI DANI KLJUČNI ZA BIH
MOSTAR, 3. srpnja (FENA) – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je kako će naredni dani biti izuzetno važni za BiH te kako je potrebno da ključni ljudi koji vode ovu zemlju sjednu zajedno i pokušaju doći do dogovora. 
3.7.2015. (16:49)
ZMIJANSKI VEZ UVRŠTEN NA NEMATERIJALNU LISTU KULTURNE BAŠTINE UNESCO-a (Foto)
SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Generalna direktorica UNESCO-a Irina Bokova uručila je danas u Sarajevu predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenu Ivaniću certifikat za uvrštenje Zmijanskog veza na nematerijalnu listu kulturne baštine UNESCO-a, koji je Ivanić potom predao direktorici Muzeja Republike Srpske (RS) Nadi Puvačić.
3.7.2015. (16:08)
PANDŽA: KADETSKA SELEKCIJA BiH IMA SNAŽNE INDIVIDUALCE KOJI SE ZA USPJEH MORAJU PODREDITI KOLEKTIVU
SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Vitezu se priprema za nastup na olimpijadi mladih u Gruziji i evropskom prvenstvu u Litvaniji.
3.7.2015. (14:55)
OPĆINSKO VIJEĆE SANSKI MOST USVOJILO REBALANS BUDŽETA POVEĆAN ZA 720.000 KM
SANSKI MOST, 3. jula (FENA) - Općinsko vijeće Sanski Most usvojilo je na danas održanoj sjednici rebalans budžeta općine za ovu godinu, kojim je budžet povećan za 720.000 KM u odnosu na planirani. 
3.7.2015. (14:26)
ŠAROVIĆ NA SASTANKU O REGIONALNOM POVEZIVANJU U ENERGETICI
SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović učestvovao je u četvrtak na sastanku ministara šest zemalja zapadnog Balkana održanog u Sekretarijatu Energetske zajednice u Beču. 
3.7.2015. (14:23)
KONAKOVIĆ OCIJENIO RAD VLADE KS-a ZADOVOLJAVAJUĆIM
SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković ocijenio je rad Vlade zadovoljavajućim, jer postoji interes da se rješavaju nagomilani problemi.
3.7.2015. (13:17)
U SARAJEVU POTPISANI SPORAZUMI O SARADNJI PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA NORVEŠKE, HOLANDIJE I BiH (Foto)
SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Na prigodnoj ceremoniji u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) u Sarajevu danas su potpisani - Memorandum o razumijevanju Sudske administracije Kraljevine Norveške, Sudskog vijeća Kraljevine Holandije i VSTV-a BiH i Sporazum o suradnji Okružnog suda u Amsterdamu, Općinskog suda u Sarajevu i VSTV-a BiH.
3.7.2015. (12:53)
ZAPOČELO OBILJEŽAVANJE 10. GODIŠNJICE UPISA STAROG MOSTA-KONFERENCIJA POVIJESNI URBANI PEJZAŽI
MOSTAR, 3. srpnja (FENA) - U povodu manifestacije "X. obljetnica upisa Starog mosta Starog grada Mostara na UNESCO-vu listu svjetske baštine", koja se održava danas i sutra, u mostarskoj Gradskoj vijećnici održana je konferencija "Povijesni urbani pejzaži".

Javne vijesti

3.7.2015. (12:51)
POČELO KOPANJE MEZARA ZA 136 ŽRTAVA GENOCIDA U SREBRENICI (Foto)
SREBRENICA, 3. jula (FENA) - U Memorijalnom centru u Potočarima počelo je kopanje mezara za posmrtne ostatke 136 novoidentifikovanih žrtava genocida u Srebrenici, koje će biti ukopane 11. jula.
3.7.2015. (12:37)
U MOSTARU OTVORENA REGIONALNA KONFERENCIJA "BIZNIS PLUS - MOSTOVE GRADI EKONOMIJA"
MOSTAR, 3. srpnja (FENA) - U Mostaru je u petak otvorena 5. regionalna konferencija Biznis plus – Mostove gradi ekonomija, na kojoj sudjeluju predstavnici Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.
3.7.2015. (12:11)
U SARAJEVU POSLOVNA KONFERENCIJA NAJUSPJEŠNIJIH MENADŽERA IZ EVROPSKIH ZEMALJA
SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Poslovna konferencija "Investiciona ulaganja u regionu jugoistočne i srednje Evrope" održava se danas u Sarajevu, u organizaciji Evropskog udruženja menadžera i časopisa "Euromanager" iz Zenice. 
3.7.2015. (10:03)
TEGELTIJA NAJAVIO ODLUČNIJE DJELOVANJE NA PLANU KADROVSKOG JAČANJA PRAVOSUĐA U BiH (Foto)
SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH ) Milan Tegeltija izjavio je da se pravosuđe BiH nalazi u prijelomnoj fazi u kojoj je neophodno napraviti novi iskorak nakon nešto duže stagnacije.
3.7.2015. (09:56)
AMBASADORICA TURKOVIĆ: REZOLUCIJA O SREBRENICI NE SMIJE BITI REZULTAT LIČNOG MIŠLJENJA (Foto)
BRISEL, 3. jula (FENA) - Rezolucija o Srebrenici baš kao i genocid ne smiju biti rezultat bilo čijeg ličnog mišljenja, ni onih koji su za ili protiv. Ona mora da se bazira na faktima, na presudi Haškog tribunala, na presudama Međunarodnog suda i na principima borbe za ljudska prava, rekla je u obraćanju u Evropskom parlamentu na zajedničkom sastanku Delegacije za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom i Radne grupe za zapadni Balkan Komiteta za vanjske poslove, ambasadorica BiH u Belgiji i Luksemburgu Bisera Turković.
3.7.2015. (08:39)
UČESNICI MARŠA MIRA IZ SARAJEVA KRENULI PREMA SREBRENICI (Foto)
SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Učesnici Marša mira "Sarajevo-Nezuk-Srebrenica" krenuli su jutros iz Sarajeva na osmodnevni put dug više od 240 kilometara u spomen na nekoliko hiljada Srebreničana koji su jula 1995. godine prešli put od skoro 100 kilometara da bi pronašli spas u Tuzli.
3.7.2015. (08:32)
KANADSKI GRAD WINDSOR OBILJEŽAVA 11. JULI DANOM SJEĆANJA NA GENOCID U SREBRENICU
SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Gradonačelnik kanadskog grada Windsor Drew Dilkens izdao je proklamaciju kojom se 11. juli obilježava kao Dan sjećanja na Srebrenicu, a period od 11. do 17. jula kao Sedmica počasti Bosni i Hercegovini.
2.7.2015. (18:36)
BRAMMERTZ: PRAVO IME ZLOČINA U SREBRENICI JE GENOCID
NEW YORK, 2. jula (FENA) - Komemoracija povodom dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici pod nazivom "Srebrenica: Sjećanje i odavanje počasti žrtvama genocida" održana je u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku u organizaciji 17 zemalja članica.
2.7.2015. (13:04)
VISOKI PREDSTAVNIK INZKO URUČIO RADIOOPREMU ZA GORSKU SLUŽBU SPAŠAVANJA KONJIC
SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko uručio je danas u Konjicu radioopremu za potrebe Gorske službe spašavanja (GSS) iz toga grada.
2.7.2015. (13:02)
HAHN: NIKADA NE ZABORAVITI GENOCID U SREBRENICI (Foto)
BRISEL, 2. jula (FENA) - Komesar Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn kazao je na otvoranju izložbe fotografija "Žene Srebrenice" u Briselu da je genocid u Srebrenici ostavio ožiljak ne samo na jugoistočnoj Evropi nego i Evropi u cjelini, ali i nebrojene duboke rane što svima nalaže obavezu da se taj zločin nikada ne zaboravi.

Foto servis

U MOSTARU OTVORENA REGIONALNA KONFERENCIJA "BIZNIS PLUS - MOSTOVE GRADI EKONOMIJA" (FOTO)
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano i vruće. 
»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk