Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

16.4.2014. (16:51)
PREMIJER NIKŠIĆ OBIŠAO ČETIRI KOMPANIJE NA PODRUČJU VISOKOG
VISOKO, 16. aprila (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić Nikšić danas je posjetio Visoko, gdje je obišao kompanije Provis, Vispak, Prevent i KTK.
16.4.2014. (15:24)
U SANSKOM MOSTU DANAS IDENTIFICIRANO OSAM ŽRTAVA, CIVILA BOŠNJAČKE NACIONALNOSTI
SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - U Centru za obdukciju i identifikaciju Šejkovača u Sanskom Mostu danas je identificirano osam žrtava. Riječ je o civilima bošnjačke nacionalnosti ubijenim 1992. godine na području Prijedora i prijedorskih naselja Bišćani, Rizvanovići, Hambarine i Čarakovo. 
16.4.2014. (15:09)
OBILJEŽENA 21. GODIŠNJICA ZLOČINA U AHMIĆIMA
SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Polaganjem cvijeća i munutom šutnje danas je obilježena 21. godišnjica   stradanja bošnjačkih civila u selu Ahmići kod Viteza. 
16.4.2014. (13:29)
JUŽNA KOREJA - NAKON BRODOLOMA TRAJEKTA TROJE MRTVIH, OKO 300 NESTALIH
SEUL, 16. aprila (FENA/AFP) - Nakon brodoloma trajekta blizu središnje obale Južne Koreje brodovi, helikopteri i ronioci stigli su na mjesto nesreće da pronađu oko 300 nestalih putnika, među kojim je veliki broj gimnazijalaca.
16.4.2014. (12:49)
URUČENI KOMPLETI NAUČNE LITERATURE BIBLIOTEKAMA I INSTITUCIJAMA U FEDERACIJI BiH
SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić danas je u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci (NUB) BiH u Sarajevu predstavnicima univerzitetskih biblioteka na području Federacije BiH uručio komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature.
16.4.2014. (12:40)
SAVJETOVANJE O RAZVOJU OBRAZOVANJA I NAUČNOG RADA TE OTVARANJU PREDŠKOLSKIH USTANOVA ISLAMSKE ZAJEDNICE
SARAJEVO, 16. aprila (FENA) -  "Razvoj obrazovnih i naučnih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini"  tema je  savjetovanja u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu na kojem će biti razmatrna i diskutirana Strategija visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada, Plan dugoročnog razvoja medresa, te Studiji opravdanosti i izvodljivosti otvaranja školskih centara i predškolskih ustanova unutar Islamske zajednice.
16.4.2014. (12:22)
FEDERALNO MINISTARSTVO RAZVOJA I GIZ POTPISALI MEMORANDUM RADI POTPORE SEKTORU RAZVOJA I PODUZETNIŠTVA
SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović i direktorica Regionalnog ureda Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) za zapadni Balkan Brigitte Heuel-Rolf danas su u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu potpisati Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i GIZ-a.
16.4.2014. (12:08)
BEVANDA: KVALITETNE INVESTICIJE SU PORUKA DRUGIM INVESTITORIMA DA JE BIH ZEMLJA U KOJU TREBA ULAGATI
SARAJEVO, 16. travnja (FENA) - Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u Sarajevu izaslanstvo američke globalne investicijske kompanije „Kohlberg Kravis Roberts“ (KKR), koje je predvodio general Vojske SAD-a u penziji David Petraeus. 
16.4.2014. (11:41)
DIREKTORU I GLAVNOM UREDNIKU MAGAZINA "START BiH" DARIJU NOVALIĆU UPUĆENE PRIJETNJE
SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Direktoru i glavnom uredniku magazina "Start BiH" Dariju Novaliću jutros je nepoznata osoba, koja se predstavila kao Darko Elez, uputila prijetnje, nakon teksta koji je jučer objavljen na naslovnici ovog magazina, a koji se odnosi na aktuelno suđenje u predmetu "Bojan Cvijan i drugi", procesuiranom u Sudu BiH, a kojim su obuhvaćeni i Darko Elez i drugi.
16.4.2014. (10:43)
BAKAREVIĆ: ODLUKA VLADE RS-a PROTIV KORPORACIJE JAVNIH RTV SERVISA JE PREDIZBORNA POLITIZACIJA
SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Generalni direktor Radio-televizije Bosne i Hercegovine Muhamed Bakarević izjavio je za Agenciju FENA da je nedavna odluka Vlade Republike Srpske kojom je odbila da se imenuje korporacija javnih RTV servisa, klasičan primjer politizacije u predizbornoj kampanji.

Javne vijesti

16.4.2014. (08:31)
BRČKO: TUŽITELJSTVO PUSTILO NA SLOBODU UHIĆENE U AKCIJI "BAŠTOVAN"
BRČKO, 16. travnja ( FENA ) - Zbog nepostojanja zakonskih razloga za njihovo daljnje zadržavanje, Tužiteljstvo Brčko distrikta donijelo je naredbu o puštanju na slobodu svih pet osoba, koje su nakon prošlotjednog lišavanja slobode u okviru akcije "Baštovan" predana na daljnje procesuiranje toj pravosudnoj instituciji .
15.4.2014. (16:15)
MEMIŠEVIĆ: MEĐUPRESUDOM PROTIV RATKA MLADIĆA ICTY VRATIO POLJULJANI KREDIBILITET
SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Društvo za ugrožene narode za BiH pozdravilo je današnju odluku Pretresnog vijeća Haškog tribunala (ICTY) o odbacivanju zahtjeva za oslobađanje od krivice bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića, podnesenog u skladu s pravilom 98bis.
15.4.2014. (14:49)
TAHIROVIĆ: BILO JE OČEKIVANO DA ĆE SUDSKO VIJEĆE ODBACITI ZAHTJEVE ODBRANE RATKA MLADIĆA
SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović ocijenio je pozitivno današnju odluku Pretresnog vijeća Haškog tribunala kojom je odbačen zahtjev za oslobađanje od krivice u postupku protiv Ratka Mladića, osumnjičenog za genocid. 
15.4.2014. (14:34)
KRAJINA: VLADA FBiH JE U PROŠLOJ GODINI OTPLATILA VIŠE DUGOVA NEGO ŠTO SE ZADUŽILA
SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Federalni ministar finansija Ante Krajina izjavio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu da Vlada Federacije BiH u ovom mandatnom periodu od 2011. godine nije povećala dug koji se odnosi na Vladu, ali je ukupan dug u Federaciji BiH rastao prije svega zbog povećanog zaduživanja krajnjih korisnika kao što su javna preduzeća.
15.4.2014. (14:02)
KEPEŠ: SIROMAŠNO SVAKO ŠESTO KUĆANSTVO U BiH
SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Društvo Crvenog križa Bosne i Hercegovine (DCKBiH) danas je organiziralo konferenciju pod nazivom „Aktivno starenje u funkciji unapređenja zdravlja i samostalnog života“ posvećenu brizi o starijim osobama u BiH u kontekstu globalnog trenda demografskih promjena-produženja životnog vijeka stanovništva i povećanog broja starijih osoba u ukupnoj populaciji.
15.4.2014. (13:44)
HNŽ: INSPEKCIJA PRONAŠLA 144 OSOBE KOJE RADE "NA CRNO"
MOSTAR, 15. travnja (FENA) - U Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) 144 osobe rade "na crno", odnosno nisu prijavljene kod svojih poslodavaca, rezultati su akcije pojačanog nadzora rada "na crno" koju je od 16.03. do 11.04. 2014. godine provela Inspekcija rada i zaštite na radu te županije.
15.4.2014. (13:35)
NA SVEUČILIŠTE U MOSTARU DAN OTVORENIH VRATA ZA STUDENTE S POSEBNIM POTREBAMA
MOSTAR, 15. travnja (FENA) – U sklopu Tempus projekta "Jednake mogućnosti za studente s posebnim potrebama u visokom obrazovanju", danas je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru upriličen Dan otvorenih vrata Ureda za podršku studentima s posebnim potrebama.
15.4.2014. (13:33)
McGUFFIE: JASNA ZAINTERESIRANOST EU ZA BiH, RASPRAVE O NJENOJ PODJELI GUBITAK VREMENA
SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Zemlje članice EU su, što je najvažnije, istakle njihovu punu opredijeljenost ka EU perspektivi Bosne i Hercegovine kao i mogućnost punopravnog članstva kad se ispune potrebni uvjeti. To je jasna poruka svakome ko možda misli da EU nije zainteresovana za BiH. Mi želimo da BiH postane članica EU, izjavio je za Agenciju FENA Andy McGuffie, portparol Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH, u povodu jučerašnjeg ministarskog sastanka u Luksemburgu.  
15.4.2014. (12:47)
VLADA FBiH - SAGLASNOST ZA DODJELU SREDSTAVA ZA LIJEČENJE DEMOBILISANOG BRANIOCA
SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski, održanoj sjednici dala prethodnu saglasnost za dodjelu sredstava za liječenje demobilisanog branioca Omera (Vahid) Helde iz Travnika. 
15.4.2014. (12:29)
DURAKOVIĆ: NAD PREŽIVJELIM ŽRTAVAMA GENOCIDA DODIKOVA POLICIJA NEĆE TRENIRATI STROGOĆU
SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - U Republici Srpskoj je evidentna institucionalna represija i diskriminacija nad Bošnjacima u odnosu na druge građane ovog entiteta - upozorio je danas načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, komentirajući nove pozive za saslušanje koje su dobile majke Srebrenice zbog ulaska u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici 13. jula 2013. godine, kada su namjeravale obilježiti mjesto stradanja žrtava genocida.

Foto servis

MOSTAR: NA DEMINERSKOM RADILIŠTU "BRDO HUM 1" PRONAĐENA MINA IZ VREMENA AUSTRO-UGARSKE
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će  preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim područjima. 
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk