Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

22.8.2014. (14:11)
RODITELJI BOŠNJAČKIH ĐAKA IZ KONJEVIĆ-POLJA NE ODUSTAJU OD BORBE ZA NACIONALNU GRUPU PREDMETA
KONJEVIĆ-POLJE, 22. augusta (FENA) - Deset dana pred početak nove školske godine roditelji bošnjačke nacionalnosti iz Konjević-Polja nemaju riješenje problema za svoju djecu. Nakon što je Osnovni sud u Srebrenici donio mjeru osiguranja, kojom je škola trebala da ponovo upiše djecu u ovu obrazovnu ustanovu i uvede nacionalnu grupu predmeta, to se nije dogodilo. 
22.8.2014. (14:03)
I AUSTRIJA 28. AUGUSTA NA KONFERENCIJI U BERLINU
BEČ, 22. augusta (FENA) - Na konferenciji o zapadnom Balkanu, koja će se održati na inicijativu Angele Merkel u Berlinu, učestvovat će i najviši politički predstavnici Beča.
22.8.2014. (13:50)
USVOJEN IZVJEŠTAJ O "STRESS TESTU“ ZA MOGUĆI SCENARIO PREKIDA SNABDIJEVANJA PRIRODNIM GASOM FBiH
SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - Federalna vlada je danas na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, usvojila Izvještaj o "Stress testu“ za mogući scenario prekida snabdijevanja prirodnim gasom Federacije BiH koji je sačinilo Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije. 
22.8.2014. (12:50)
KIKANOVIĆ I STIPANOVIĆ OPTIMISTI UOČI MEČA S BRITANCIMA
SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u Sarajevu dočekuje selekciju Velike Britanije, u trećem susretu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2015. godine.
22.8.2014. (12:37)
SENDIJAREVIĆ: I PORED SVIH POTEŠKOĆA, BH-GAS JE U PRVOM POLUGODIŠTU OSTVARIO DOBIT OD 1,1 MILION KM
SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - Direktor BH-Gasa Mirza Sendijarević u intervjuu za Agenciju Fena osvrnuo se na niz tema poput dugovanja Sarajevogasa prema toj kompaniji, potraživanja od TG Birač, gasovoda Zenica - Travnik i drugih akuelnosti.
22.8.2014. (12:23)
SUŠIĆ OBJAVIO SPISAK ZA SUSRETE S LIHTENŠTAJNOM I KIPROM
SARAJEVO, 22.augusta (FENA) - Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je  objavio spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Lithenštajna, koja će se igrati 4. septembra u Tuzli, te uvodnu utakmicu kvalifikacija za evropsko prvenstvo protiv Kipra, 9. septembra u Zenici. 
22.8.2014. (12:21)
PUDARIĆ: LOGORAŠIMA I PORODICAMA NESTALIH POTREBNA KONSTANTNA PODRŠKA, SUOSJEĆANJE I BRIGA
SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - Potpredsjednik Federacije BiH (FBiH) Svetozar Pudarić sastao se danas s delegacijom Saveza logoraša u BiH predvođenu predsjednikom i potpredsjednikom Saveza Jasminom Meškovićem i Asimom Zulićem.
22.8.2014. (11:45)
INZKO: IZBORI MOGU OSNAŽITI GRAĐANE U ZAHTJEVIMA ZA REFORME
SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - Opći izbori u oktobru nude građanima Bosne i Hercegovine šansu da osiguraju suštinske i pozitivne promjene - rekao je sinoć visoki predstavnik Valentin Inzko na međunarodnoj konferenciji u Mariboru. 
22.8.2014. (08:54)
EGIPAT - U SUDARU TURISTIČKIH AUTOBUSA KOD SHARM EL-SHEIKHA POGINULE 33 OSOBE
SHARM EL-SHEIKH, 22. augusta (FENA) - Najmanje 33 osobe su poginule i 41 je povrijeđena kada su se dva turistička autobusa sudarila u blizini Sharm ek-Sheikha na Sinajskom poluotoku saopćili su zvaničnici.
21.8.2014. (17:34)
LJUBIĆ: PRIORITET OBNOVA KUĆA NAJRANJIVIJIM KATEGORIJAMA
SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Obnova kuća oštećenih poplavama u Bosni i Hercegovini prije početka sezone grijanja, posebno ljudima koji su slabijeg imovnog stanja i ne mogu sami ulagati u rekonstrukciju, prioritetna je u ovom trenutku. To je poruka ministra za ljudska prava, izbjeglice i raseljena lica BiH Damira Ljubića izrečena na pres-konferenciji nakon koordinacionog sastanka održanog danas u Sarajevu između predstavnika njegovog ministarstva i drugih domaćih i međunarodnih partnera. 

Javne vijesti

21.8.2014. (17:34)
PROCESUIRANJE PREDMETA RATNIH ZLOČINA I ZAJEDNIČKE AKCIJE PROTIV PREKOGRANIČNOG I ORGANIZIRANOG KRIMINALA PRIORITETI U SARADNJI TUŽILAŠTVA BiH I DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA R HRVATSKE
SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Glavni tužilac Goran Salihović i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan na sastanku su istakli da je borba protiv organiziranog kriminala u regionu i saradnja između tužilaštava jedan od prioriteta na evropskom putu Bosne i Hercegovine, radi zaštite granica Evropske unije i stvaranja sigurnijeg okruženja u regionu, na evropskom putu BiH. 
21.8.2014. (17:21)
LAGUMDŽIJA - GILLES - BURTON: ZAJEDNIČKI PROJEKTI EKONOMSKI I POLITIČKI JAČAJU REGION ZAPADNOG BALKANA
SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija razgovarao je danas s ambasadorom Republike Francuske u BiH Rolandom Gillesom i šefom Misije OSCE-a u BiH ambasadorom Fletcherom M. Burtonom. 
21.8.2014. (16:37)
HALIMIĆ: MOJI SURADNICI I JA UVIJEK SMO VJEROVALI U OVE DJEČAKE
SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Latviji i time izborila plasman u drugi krug takmičenja.
21.8.2014. (15:47)
MLADI BH KOŠARKAŠI BOLJI I OD GRČKE
SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Latviji.
21.8.2014. (14:05)
IRAK - SJEDINJENE DRŽAVE IZVELE NOVE ZRAČNE UDARE PO POLOŽAJIMA ISLAMSKE DRŽAVE
BAGDAD, 21, augusta (FENA) - Američki avioni pokrenuli su u četvrtak nove zračne udare po položajima militanata Islamske države u Iraku, uprkos prijetnjama radikalne grupe da će ubiti drugog Amerikanca kojeg drže u zatočeništvu, u znak odmazde za nastavak američkih napada.
21.8.2014. (13:57)
BEVANDA-HELLBACH: NJEMAČKA VIDI BiH KAO DIO EUROPSKE UNIJE
SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanika SR Njemačke u BiH Cristiana Hellbacha. 
21.8.2014. (13:33)
NIKŠIĆ: NAJVEĆI ZADATAK SVIH U VLASTI JE RJEŠAVANJE PROBLEMA ONIH KOJI SU U OVOM TRENUTKU UGROŽENI
TUZLA, 21. augusta (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić susreo se danas s načelnikom i predsjedavajućim Općinskog vijeća Tuzla Jasminom Imamovićem i Jozom Nišandžićem te predsjednicima klubova vijećnika u tuzlanskom Općinskom vijeću. 
21.8.2014. (12:25)
KORIĆANSKE STIJENE - 200 RUŽA ZA 200 UGAŠENIH ŽIVOTA
KORIĆANSKE STIJENE, 21. augusta (FENA) - Bacanjem 200 ruža u ponor Korićanskih stijena, danas je obilježena 22. godišnjica ubistva oko 200 prijedorskih Bošnjaka koji su 1992. godine trebali biti oslobođeni na razmjeni.
21.8.2014. (10:35)
VEČERAS SUSRET SARAJEVO - BORUSSIJA
SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Nogometaši Sarajeva večeras na Koševu igraju jednu od najvažnijih utakmica u novijoj historiji kluba. 
21.8.2014. (10:33)
VRELO BOSNE POSJETILO BLIZU STO HILJADA POSJETILACA
SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Područje Spomenika prirode "Vrelo Bosne" tokom ljetne sezone je veoma posjećeno. Posjećuju ga turisti iz svih dijelova svijeta koji dođu u Sarajevo, potvrdio je Agenciji Fena Mustafa Zvizdić, stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo. 

Foto servis

SENDIJAREVIĆ: I PORED SVIH POTEŠKOĆA, BH-GAS JE U PRVOM POLUGODIŠTU OSTVARIO DOBIT OD 1,1 MILION KM
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk