Sport     | 12.02.2018. 14:30 |

Kompanija Milkos sponzor fudbalskih klubova Sarajevo i Željezničar

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Kompanija Milkos danas je potpisala sponzorske ugovore s dva najveća sarajevska fudbalska kluba - Sarajevom i Željezničarom.

-Drago nam je  da u okviru svojih mogućnosti možemo podržati naše klubove. Također, pružamo podršku i školama fudbala u našim najvećim klubovima i na taj način nastojimo pružiti podršku djeci i mladima. Nastavljamo raditi u skladu sa našim opredjeljenjem da su mladi najvažniji segment u zemlji i da treba raditi na njihovom uzdizanju kroz razne segmente, kao sto u ovom slučaju radimo kroz sport - izjavio je direktor Milkosa Adin Fakić.

Predstavnici FK Željezničar i FK Sarajevo su istakli kako je ovaj vid podrške  jako bitan za dalje uspjehe domaćih klubova.

- Marketinška strategija kluba jeste da se vežemo uz najbolje i najpoznatiji brendove - kazao je Alen Hujić, predsjednik uprave FK Sarajevo.

Zadovoljan novom suradnjom je i Emir Dobrača, marketing menadžer FK Željezničar, koji smatra da je klub pravi partner.

Također, Milkos je sa svojom prirodnom izvorskom vodom Ella podržao Program osnaživanja zdravlja žena u BiH, na način da je od kupovine svake boce vode 10% novca usmjereno za borbu za rano otkrivanje karcinoma dojke. U 2017. godini je na ovaj način prikupljeno 28.000 KM.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

FK Željezničar potpisao petogodišnji sponzorski ugovor sa Macronom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana