Sport     | 13.02.2018. 09:41 |

Proglašeni najuspješniji sportaši Širokog Brijega u 2017.

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 13. veljače (FENA) – U organizaciji Športskog saveza Grada Širokog Brijega, u ponedjeljak navečer u tom je gradu održan  tradicionalni izbor najuspješnijih sportaša, sportašica i momčadi Grada Širokog Brijega za 2017. godinu.

Prije same svečanosti, nazočnima su se obratili predsjednik Športskog saveza Grada Širokog Brijega Ivan Zeljko i gradonačelnik tog grada Miro Kraljevć.

Po izboru Saveza, za najbolje sportaše Širokog Brijega u 2017. godini proglašeni su Ivan Kvesić i Anđela Soldo.

Ivan Kvesić aktualni je osvajač bronce (ekipno sa EP Izmir –Turska) te jedini Hrvat koji je u protekloj godini osvojio zlato na turniru Premier lige Dubai. Također, aktualni je prvak Hrvatske u kategoriji – 84 KG. Trenutačno živi u Zagrebu, a član je karate kluba "Hercegovina – Zagreb" koji je ujedno najuspješniji klub u Hrvatskoj i šire.

Anđela Soldo članica je Karate kluba Široki, a u protekloj je godini na Državnom prvenstvu BiH postala državna prvakinja  u seniorskoj kategoriji bez izgubljenog poena. Na državnom prvenstvu BiH za mlađe seniore U-21 osvojila je drugo mjesto i srebrenu medalju. Na Balkanskom prvenstvu održanom u Herceg Novom (Crna Gora) u pojedinačnoj konkurenciji također je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju. Svojim je rezultatima osigurala nastup na Europskom karate prvenstvu u Sočiju.

Nagradu za najbolju momčad osvojio je Nogometni klub Široki Brijeg, dok su posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog športa dobili Zdravko Leko i prof.dr. Mladen Kvesić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana