Bosna i Hercegovina     | 13.02.2018. 11:14 |

Otvorene prijave za MOSTIMUN 2018.

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. veljače (FENA) - Organizatori konferencije MOSTIMUN 2018. obavještavaju sve zainteresirane kako je do 4. ožujka ove godine otvoren aplikacijski proces za delegate za jedan od najvećih studentskih projekata u Bosni i Hercegovini - MOSTIMUN 2018.

 MOSTIMUN je konferencija koja ugošćuje više od 100 studenata iz više od 15 zemalja, koji pokazuju ogromno zanimanje za sudjelovanje na konferenciji te time stječu širok raspon vještina, od korištenja engleskog jezika, razvijanja argumentacije, debatiranja govorničkih sposobnosti i još mnogo toga.

 Također, sudionici će dobiti certifikat UN-a, upoznati mnogo ljudi, sklopiti nova prijateljstva, a očekuju ih i odlične zabave u noćnim klubovima u Mostaru.

 Projekt već deset godina organiziraju studenti Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, kako bi predstavili Mostar, ali i Bosnu i Hercegovinu u pravome svjetlu.

 Funkciju delegata čine studentice i studenti od 18 do 25 godina, kao i srednjoškolci.

 MOSTIMUN je simulacija rada UN-a, tako da će delegati biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje svaka osoba predstavlja stav jedne države, imajući po dvije teme o kojima razgovaraju i nude rješenja o gorućim pitanjima, aktualnim problemima i slično.

 Konferencija sama po sebi ima velik značaj, ne samo za grad Mostar i BiH, nego je i prepoznatog međunarodnog značaja.

 S obzirom na zajedničku suradnju Univerziteta i Sveučilišta, konferencija se premješta između te dvije institucije te se ove godine održava na Univerzitetu, priopćili su organizatori.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo