Bosna i Hercegovina     | 13.02.2018. 14:26 |

Obilježavanje Dana oslobođenja Mostara od fašizma

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 13. veljače (FENA) – Odbor za podršku obnovi kompleksa Partizanskog groblja Mostar u povodu obilježavanja 14. veljače - Dana oslobođenja Mostara od fašizma, posjetiti će Partizansko groblje gdje će položit vijenac i odati dužno poštovanje svim stradalim antifašistima i rodoljubima, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Polaganje cvijeća i odavanje počasti bit će upriličeno u srijedu, 14. veljače, u 13:30 sati na platou ispred Partizanskog spomen groblja.

Predsjednik Odbora Sergej Sergio Šotrić kazao je kako je povod današnje konferencije skretanje pažnje na obilježavanje Dana oslobođenja Mostara od fašizma te odavanje počasti mostarskim rodoljubima čije se ploče nalaze na Partizanskom groblju.

Na pitanje novinara koliko će novca biti potrebno za obnovu spomenika, Šotrić je ustvrdio kako je taj iznos mnogo manji nego što se to činilo ranije te da je sigurno manji od milijun maraka o čemu se nagađalo.

Posjetio je kako su prije nekoliko dana u Sarajevu održali radni sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i federalnim premijerom Fadilom Novalićem te skupinom stručnjaka, na kojem su dobili obećanje da će "učiniti sve kako bi se 'Mostarski dragulj' osposobio, i kako bi bio uvršten na listu turističkih znamenitosti Mostara".

Šotrić je zahvalio gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki, koji je osigurao donaciju od 20 tisuća maraka kojom su plaćeni svi dosadašnji radovi na čišćenju spomeničkog kompleksa.

Predsjednik Upravnog odbora Centra za mir i multietničku suradnju Alija Behram kazao je kako je tijekom javne rasprave o nacrtu proračuna tražio da se u gradski proračun vrati stavka o "cjelovitom održavanju higijene na Partizanskom spomen groblju".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Đulić: Tko god zabranjuje slavljenje slobode nije mu mjesto na slobodi

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

Dan državnosti BiH obilježen u Mostaru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!