Bosna i Hercegovina     | 14.02.2018. 13:16 |

Isaković na zasjedanju Parlamentarne skupštine Mediterana u Bukureštu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Mirsad Isaković sudjelovat će na 12. plenarnom zasjedanju PAM-a, koje će 15. i 16. februara biti održano u Bukureštu.

Najavljeno je da će sudionici tokom prezentacije rada Stalnog odbora za političku i sigurnosnu saradnju PAM-a obaviti raspravu i glasati o rezolucijama pod nazivima "Borba protiv rastuće prijetnje terorizmom u mediteranskoj regiji" i "Politička i sigurnosna situacija u regiji MENA".

Tokom rasprave o radu Stalnog odbora za ekonomsku, socijalnu i saradnju u oblasti okoliša predviđeno je da se raspravlja i glasa o rezolucijama čiji su nazivi "Podrška parlamentaraca u rješavanju pitanja klimatskih promjena" i "Olakšanje trgovine i podržavanje investicija".

U okviru rasprave o radu Stalnog odbora za dijalog između civilizacija i ljudska prava, planirano je da se razgovara i glasa o rezolucijama pod nazivima "Mediteranska dimenzija globalnog ugovora o migraciji" i "Zaštita kulturnog naslijeđa u kontekstu oružanih sukoba", saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Petković i Dervišević na plenarnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran

Delegacija PSBiH u PSVE učestvovala na prvom dijelu redovnog plenarnog zasjedanja PSVE u Strazburu

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH na zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo