Bosna i Hercegovina     | 14.02.2018. 15:30 |

Obilježen Dan oslobođenja Mostara

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 14. veljače (FENA) - Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago u srijedu su odali počast poginulim borcima te položili cvijeće na Partizanskom spomen groblju u Mostaru, a u sklopu obilježavanja 73. godišnjice od oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu.

 Tim povodom, federalni ministar je rekao kako su se okupili da odaju počast svim žrtvama Drugog svjetskog rata ovdje u Mostaru, odnosno žrtvama fašističkog terora koji se provodio na ovom području.

Dodao je kako je važno prisjećati se današnjeg datuma kako se ne bi iste stvari ponavljale.

Govoreći o žrtvama, ministar Čampara je kazao kako je Grad Mostar puno pretrpio u razdoblju od 1941. -1945. godine, puno je ljudi pobijeno i puno njih nije dočekalo slobodu.

- Ovo je spomenik koji nas stalno treba opominjati radi naše djece i budućnosti. Federalna Vlada je zadužena za održavanje i obnavljanje ovoga kompleksa, no nažalost, i danas su nas dočekale užasne slike jednog anticivilizacijskog čina prema žrtvama koje su se dogodile u Mostaru - istaknuo je Čampara.

Dodao je kako će nastaviti sve što su dosad radili  i da se neće umoriti kada je pitanje obnove Partizanskog spomenika i kada je riječ o obnavljanju povjerenja i suživota ovdje u Mostaru.

Mostarcima je poručio da Mostar mora biti jedinstven grad. 

Predsjedatelj Skupštine HNŽ-a Šerif Špago izjavio je kako BiH teži prema Europi, te kako svi znaju da je Europa izgrađena na antifašizmu.

- Obilaske ovakvih spomenika trebamo sve češće raditi do faze kada svi prihvatimo da ovaj simbol mora biti svima nama prioritet u idućem razdoblju – kazao je Špago.

Nadam se da će lokalni organi vlasti grada Mostaru prepoznati značaj ovog spomenika i poduzeti mjeri kako bi s višim razinama vlasti doveli ovaj spomenik u onakvo stanje u kakvom je bilo.

Cvijeće su položili predstavnici Univerziteta ''Džemal Bijedić'', Kantonalne bolnice ''Dr Safet Mujić'' i FK Velež, kao i predstavnici drugih javnih institucija i udruga građana.

 

 

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo