Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 10:25 |

Pokušao prokrijumčariti sat vrijedan 68.000 KM

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 15. februara (FENA) - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo spriječili pokušaj izbjegavanja plaćanja uvoznih dažbina na skupocjeni sat marke "Ulysse Nardin“, čija je tržišna vrijednost 68.000 KM.

Iz UIO pojašnjavaju da su pripadnici Grupe za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Sarajevo, na osnovu informacija koje su im ustupile kolege iz Uprave carina Republike Hrvatske, izvršili presretanje i pregled prtljaga državljanina Bosne i Hercegovine koji je u našu zemlju pokušao ući preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Prilikom skeniranja prtljaga pronađen je i oduzet skupocjeni sat "Ulysse Nardin“, koji je navedena osoba pokušala unijeti na teritoriju BiH bez plaćanja uvoznih dažbina, a za koji je prethodno podnio zahtjev za povrat PDV-a kod zemlje izvoznice.

-Ovim radnjama potvrđene su informacije koje su kolege iz Hrvatske podijelile s UIO te je na osnovu istih izvršena vrijedna zapljena - naglašava se u saopćenju UIO BiH i napominje da je ovakav vid saradnje s kolegama iz Hrvatske uspostavljen kroz stalno prisustvo na regionalnim obukama koje organizuje Vlada SAD-a kroz program EXBS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'