Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 12:30 |

Ali razgovarao s Planinićem o situaciji u Libiji i ilegalnoj imigraciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Otpravnik poslova Ambasade Države Libije u Bosni i Hercegovini Hussam S. Anis Ali danas je primio i razgovarao s Franom Planinićem, pomoćnikom ministra za međunarodnopravne i konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ali je upoznao gosta o aktuelnoj situaciji u Libiji, dao pojašnjenje o špekulacijama u vezi ilegalne imigracije s kojom se suočava Država Libija i objasnio proceduru oko izdavanja viza za BiH građane i zaposlenike u BiH firmama koji rade u Libiji. 

Ali se zahvalio Planiniću na saradnji i pomoći koju Ministarstvo vanjskih poslova BiH pruža prilikom izdavanja viza libijskim ranjenicima koje dolaze na liječenje u BiH, a posebno ukazao na profesionalnost i ljubaznost Generalnog konzula i osoblja Generalnog konzulata BiH u Istanbulu. 

Planinić se zahvalio na saradnji i naglasio da je posebno na polju izdavanja viza i pomoći koja pruža Ambasada BiH firmama koje rade u Libiji neophodno da se saradnja nastavi i na obostrano zadovoljstvo unaprijedi, saopćeno je iz Ambasade Libije u BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Turkish Airlines vraća se u Libiju nakon gotovo desetljeća stanke

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'