Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 14:23 |

'Ljiljan' u Gradačcu spomenik svim borcima Armije RBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Najveće spomen-obilježje svim pripadnicima Armije Rrepublike Bosne i Hercegovine, koje se nalazi u Gradačcu, svakim danom sve više budi interesovanje kako bivših pripadnika Armije, za koje ima posebnu emocionalnu vrijednost, tako i turista iz regije, saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbramebno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića.

Prema informacijama s današnjeg sastanka kojem su prisustvovali predstavnici Patriotske lige Gradačac, predsjednik Patriotske lige BiH Salih Kulenović, ministar Bukvarević i savjetnik federalnog premijera Sead Lisak, spomenik „Ljiljan“ će biti mjesto kod kojeg će se svake godine odavati počast svim pripadnicima Armije RBiH i učiti „Dova za domovinu“.

Palnirano je da u okviru spomen-kompleksa budu izgrađeni spomen-soba, zemunica, par rovova i drugi prateći objekti, što će sve će na autentičan način pokazavati mladim generacijama kako su hrabri pripadnici Armije RBiH branili jedinu domovinu.

Bukvarević i Lisak su zahvalili istinskim patriotima koji su izgradili ovaj spomenik te izrazili zadovoljstvo zbog realizacije, od idejnog projekta, izgradnje i otvaranja spomen-obilježja.

Gosti su od Bukvarevića i Vlade Federacije BiH zahtijevali pomoć u realizaciji projekta, a ministar ih je uputio na javne pozive tog ministarstva, i to transfer za pomoć u sufinansiranju izgradnje spomen-obilježja i transfer za obilježavanje značajnih datuma.

Predstavnici Patriotske lige Gradačac su uručili Bukvareviću zahvalnice za njega i za Ministarstvo zbog podrške u dosadašnjoj realizaciji projekta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

EU, bilateralni donatori i EBRD u partnerstvu sa Gradačcem podržali obnovu vodovodne mreže

Požar u objektu tržnog centra u Gradačcu

Privredna klima u Gradačcu sve bolja zahvaljujući brojnim projektima (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana