Ekonomija     | 15.02.2018. 15:07 |

Ministri Bevanda i Marić zadovoljni saradnjom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s ministrom financija Republike Hrvatske Zdravkom Marićem o kontinuiranoj suradnji susjednih država iz perspektive resora financija i izazova s kojima se susreću zemlje Europske unije i one koje pretendiraju da postanu dijelom te obitelji, poput Bosne i Herecegovine.

Razgovarano je i o aktualnim temama iz oblasti financija i proračuna, pitanjima sukcesije, ali i konkretnim vidovima suradnje resornih ministarstava kako bi se olakšalo poslovanje gospodarstvenika iz BiH i Hrvatske.

Naglašeno je da će Republike Hrvatska nastaviti da pruža podršku  Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu.

U svijetlu razgovora o konkurentnosti, čemu je bio posvećen panel današnjeg Ekonomskog foruma gdje su sudjelovala oba ministra, Bevanda je naglasio da BiH mora snažnije krenuti u provođenje reformi jer to najbolji način da se ostvari ekonomski rast i otvori put stranim investicijama.

Ministar financija i trezora BiH govoreći na Ekonomskom forumu naglasio je da je usvojena Strategija javne zaduženosti za trogodišnje razdoblje čime se po prvi put sustavno kontrolira visina javnog duga, te da se održava fiskalna i financijska stabinost BiH, kao i kreditni rejting.

Bevanda je u svom obraćanju naglasio i da je nakon 11 godina u pripremi i novi Zakon o porezu na dodanu vrijednost (PDV) kao jedn od načina da se poboljša poslovni ambijent i osuvremeni oblast neizravnog oprezivanja, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Predsjednik mostarskog Gradskog vijeća uručio novčane bonove socijalno ugroženim obiteljima

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'