Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 16:10 |

Ramić: Vlada Turske posvećena projektima podrške povratničkoj populaciji

FENA Saopćenje

U saopćenju iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica potkrala se greška u pripremi teksta. Naime, u zadnjem pasusu umjesto turska stranka treba da stoji turska strana. Ispravka je boldirana. Molimo da koristite ovu verziju saopćenja tog ministarstva:     

ANKARA/SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas boravi u radnoj posjeti glavnom gradu Turske, na poziv ministra hrane, poljoprivrede i stočarstva u Vladi Republike Turske Ahmeta Ešrefa Fakibabe.

Ramić i Fakibaba održali su radni sastanak, kojem je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Bakir Sadović. 

Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške, koju povratničkoj populaciji, pruža Turska kroz saradnju s bh. institucijama u oblasti poljoprivredne proizvodnje i plasiranju poljoprivrednih proizvoda iz povratničkih sredina na tursko tržište.

- Vlada Republike Turske dosljedno je posvećena projektima podrške povratničkoj populaciji, na bazi prijateljskih veza između naše dvije zemlje - kazao je Ramić.

Dodao je da je današnji sastanak potvrdio kontinuitet uspješne saradnje između institucija dviju zemalja, gdje "nastojimo uvijek biti usmjereni ka konkretnim projektima".

Fakibaba je kazao da će turska strana ponuditi bh. institucijama svoja iskustva u razvoju rubnih i nerazvijenih područja, te će u trgovinskim sporazumima s Bosnom i Hercegovinom posebnu pažnju i podršku pružiti povratnicima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo