Sport     | 16.02.2018. 09:25 |

Adžem: Očekuje nas borba protiv teškog protivnika i umjetne trave

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Fudbaleri Željezničara počinju proljetnu polusezonu Premijer lige BiH sutrašnjim gostovanjem protiv Krupe na Vrbasu. 

''Plavi'' su se temeljito pripremali za drugi dio sezone domaćeg prvenstva, a nakon titule jesenjeg prvaka, apetiti u taboru kluba s ''Grbavice'' su veliki. 

Uoči današnjeg odlaska u Banja Luku, gdje će ekipa Željezničara boraviti do sutrašnjeg meča, medijima su se obratili šef struke Admir Adžem i prvi golman ekipe Vedran Kjosevski. 

Adžem ističe da njegove igrače očekuje teško gostovanje, s obzirom na to da Krupa igra dobro i čvrsto na svom terenu, te postiže dobre rezultate.

- Nakon duge pauze napokon počinju prave utakmice i borba za bodove. Nadamo se da smo se dobro spremili, jer očekuje nas težak protivnik koji igra na umjetnoj travi. Krupa je u ovoj polusezoni imala dosta izmjena u igračkom kadru, dok mi nismo mnogo mijenjali. Nadam se da ćemo pokazati ozbiljnost i uz anagažovan pristup ispuniti cilj, te najaviti borbu za titulu - rekao je Adžem.

Očekuje da će dodatnu težinu utakmici dati teren s umjetnom travom.

- Umjetna trava jedan je od faktora koji Krupi daje prednost ali mi smo se tokom ove sedmice pokušali pripremiti za takav teren. Igrali smo utakmicu na takvoj podlozi u Mostaru i trenirali smo sedam dana na našoj umjetnoj travi tako da se nadam da ćemo se prilagoditi - objašnjava Adžem. 

Šef struke Željezničara sutra neće moći računati na Projića i Hadžića koji nemaju pravo nastupa zbog suspenzija iz prošle polusezone, te Žerića koji je povrijeđen. 

Golman Željezničara Vedran Kjosevski naglašava da se ekipa zaželjela utakmica i igre za bodove, te da je urađena detaljna analiza ekipe Krupe. 

- Iako su izgubili nekoliko igrača, ostala im je ista koncepcija igre tAko da neće biti nekih iznenađenja. Teren će biti zahtjevan, ali moramo se prilagoditi. U toku priprema smo imali uspona i padova, ali to je sada iza nas. Imamo jasan cilj, zadnjih šest utakmica nam daje veliku motivaciju - izjavio je Kjosevski. 

Utakmica 19. kola Premijer lige BiH između Krupe i Željezničara će biti odigrana 17. februara u 14.30 sati.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'