Bosna i Hercegovina     | 16.02.2018. 10:23 |

Finansijska i operativna samostalnost policije ZDK

FENA Saopćenje

ZENICA, 16. februara (FENA) - Policija Zeničko-dobojskog kantona mogla bi biti uređena novim zakonom koji bi omogućio finansijsku i punu operativnu samostalnost.

Kantonalna vlada će Skupštini ZDK u roku od 30 dana dostaviti tekst nacrta novog zakona o unutrašnjim poslovima, dogovoreno je na jučerašnjem  sastanku kojem je pored kantonalnih vlasti prisustvovala delegacija Ureda visokog predstavnika (OHR).

Na sastanku je razgovarano o potrebi donošenja novog zakona o unutrašnjim poslovima ZDK, kojem su podršku, osim OHR-a, dali kancelarije Specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR) i Ambasada SAD u BiH.

Kantonalni premijer Miralem Galijašević obećao je da će Vlada ispoštovati rok dostavljanja teksta nacrta novog zakona te poručio da će novi zakon dati doprinos jačanju vladavine prava i povećanom stepenu sigurnosti i povjerenja građana u policiju.

Predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak je izrazio spremnost Skupštine ZDK da najkasnije do juna ove godine usvoji ovaj reformski zakon i realizuje postignuti dogovor, saopćila je Stručna služba Skupštine ZDK.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Mikulić: Novi Zakon o predškolskom odgoju donosi niz boljih promjena

Obradović: Nužan zakon o građevinskom zemljištu u skladu sa 'stvarnim pravom'

Neprijavljivanje radnika u RS-u će biti krivično djelo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'