Bosna i Hercegovina     | 16.02.2018. 12:27 |

Višemilionski projekti u Gornjem Vakufu-Uskoplju u 2018.

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 16. februara (FENA) - Pozitivnu ocjenu vijećnika dobio je izvještaj o radu načelnika Gornjeg Vakufa-Uskoplja Seada Čauševića u 2017., kao i plan rada općinske administracije u ovoj godini.

-Stavljena je u funkciju Gradska sportska dvorana i otvoren Dječiji vrtić, a uspješno su provedeni još neki veoma važni infrastrukturni projekti - kazao je Čaušević. 

Po njegovim riječima, samo u asfaltiranje 5,7 kilometara makadamskih puteva utrošeno je oko 600.000 KM.

Završena je, također, dionica koja vodi prema Ski-centru “Raduša”, i postavljeno 700 novih LED svjetiljki čime je, naglasio je, javna rasvjeta znatno poboljšana.

Dodaje da je urađena regulacija korita rijeke Vrbas na više kritičnih mjesta, i pokrenut tender za višemilionski projekt rekonstrukcije gradskih ulica koji je, zbog prispjelih žalbi, trenutno u fazi mirovanja.

-Čekamo odgovor Ureda za žalbe javnih nabavki, nakon čega ćemo znati šta dalje raditi po tom pitanju. U svakom slučaju, to je jedan od najvažnijih projekata u općini, koji smo planirali realizirati u 2018. - istaknuo je Čaušević. 

Posebna pažnja bit će posvećena izradi nove strategije razvoja općine Gornji Vakuf-Uskoplje za narednih pet godina, i budućim projektima regulacije Vrbasa, s obzirom na već osigurana sredstva Agencije za vodno područje rijeke Save i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

- Tu su i projekti deminiranja rizičnih minskih površina u trideset i tri naselja, nedovršeni ugovori s firmom “Rudnici gipsa”, i drugi projekti koji su ušli u finansijske planove viših nivoa vlasti - kazao je načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Sead Čaušević.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Pokrenuto šest novih biznisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo