Bosna i Hercegovina     | 16.02.2018. 15:14 |

Projektom 'Jedan obrok dnevno' osigurana ishrana za 182 korisnika

FENA Saopćenje

DOBOJ ISTOK, 16. februara (FENA) - Međunarodni forum solidarnosti,  Emmaus projektom „Jedan obrok dnevno“, osigurao je ishranu za 182 korisnika na području Srebrenice, Bratunca, Gračanice i Doboj Istoka.

Realizacija projekta počela je u junu 2017.godine, a broj korisnika se sa 10 povećao na 99  i njima se osigurava  jedan obrok dnevno. Korisnici su odabrani u saradnji sa Centrom za socijalni rad Srebrenica i Općinom Srebrenica a veliku finansijsku podršku projektu dao je Rotari club Srebrenica.

- U nastojanju da pomognemo što većem broju ljudi projekt smo proširili i na područje općine Gračanica i Doboj Istok gdje za sada obilazimo 83 korisnika – kaže se u saopćenju Međunarodnog foruma solidarnosti.

Građani BiH pozivom na broj  090 291 093 mogu osigurati barem jJedan obrok dnevno, a također se projekt može pomoći i donacijama hrane na adresu: Udruženje “H.O. Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS”, Duje bb, Klokotnica, Doboj Istok 74 207, ili pak uplatom na transakcijske račune kod Intesa Sanpaolo Banke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Umihanić: Izvršeni pregledi 130 mališana u Novoj Kasabi

Podrška Vlade TK organizacijama koje pomažu migrantima (VIDEO)

Volonteri EMMAUS-a očistili kompleks Memorijalnog centra u Potočarima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo