Bosna i Hercegovina     | 16.02.2018. 14:53 |

U Bugojnu obilježen Međunarodni dan djece oboljele od karcinoma

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16.februara (FENA) - Učenici prvog razreda Medicinske škole u Bugojnu danas su ispred zgrade gimnazije organizirali akciju, kojom je obilježen Međunarodni dan djece oboljele od karcinoma.

-Ideja je bila da prodamo što veći broj crvenih klovnovskih nosića, bedževa, čestitki, hemijskih olovaka, kao i cekera koje smo dobili iz Udruženja 'Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH' - kazala je prof. Hamira Sultanović Karadža.

Cilj je, dodala je, vraćanje osmjeha na dječja lica, i skretanje pažnje lokalnom stanovništvu na potrebe bolesnih mališana "koji su često zaboravljeni". 

-Sva sredstva iz ove humanitarne akcije bit će uručena spomenutom udruženju, kao podrška projektu koji provodi pod nazivom 'Roditeljska kuća'. S obzirom na veliki odziv građana, već sada možemo reći da smo uspjeli u našoj namjeri - naglasila je.

Učenica Dženita Muratspahić je, također, zadovoljna iskazanim interesom prolaznika da kupe neki od ponuđenih predmeta, po simboličnim cijenama od jedne i dvije KM.

- Zadovoljni smo efektima akcije, jer smo prikupili dosta novca. Ovo nije prva aktivnost u koju sam se rado uključila  - kazala je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'