Bosna i Hercegovina     | 16.02.2018. 18:15 |

Svečana sjednica OV Centra Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo održana je danas, u sklopu obilježavanja 25. godišnjice od formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH.

Svečanoj sjednici, koja je održana u Domu mladih na Skenderiji, prisustvovali su osim vijećnika i borci 105. brigade, član ratnog Predsjedništva RBiH Mirko Pejanović, ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, članovi porodica poginulih pripadnika Brigade, predstavnici boračkih udruženja, učenici osnovnih škola i drugi gosti.

Istaknuto je da su hrabri borci slavne 105. motorizovane brigade, koja je formirana 18. februara 1993. godine u općini Centar, učestvovali u svim bitkama za odbranu Sarajeva od agresije kao i na mnogim ratištima u Bosni i Hercegovini.

Kroz redove 105. brigade prošlo je 7.000 boraca, od kojih je 315 poginulo i 2.000 ranjeno, a osam pripadnika je odlikovano najvišim ratnim priznanjem "Zlatni ljiljan".

Upriličena je i video projekcija s imenima šehida i poginulih boraca 105. motorizovane brigade pod nazivom "Budućnost krvlju ispisana", a nagrađeni su i najbolji literarni radovi učenika osnovnih škola, Adla Macić iz OŠ ''Hasan Kaimija'', Ajdin Karadža iz OŠ ''Hasan Kikić'' i Emina Hadžić iz OŠ ''Safvet-beg Bašagić", kojima su uručene i prigodne novčane nagrade.

Zaslužnim pojedincima uručene su povelje i zahvalnice koje im je dodijelila JOB Unija veterana Općine Centar i Sekcija 105. motorizovane brigade za nesebičan doprinos u radu njihove organizacije, saopćeno je iz te općine. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Irski ministar vanjskih poslova odao počast žrtvama genocida u Srebrenici

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!