Bosna i Hercegovina     | 16.02.2018. 18:04 |

Predsjedništvo HDZ-a BiH analiziralo aktualnu političku situaciju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. veljače (FENA) - Predsjedništvo HDZ-a BiH na sjednici održanoj u petak u Mostaru analiziralo je aktualnu političku situaciju te je komentiralo i probleme u funkcioniranju vlasti na svim razinama.

U idućem se razdoblju mora aktivnije raditi kako bi se do kraja stabilizirale prilike u cijeloj Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH zalaže se da se rasterete trenutni i budući reformski procesi, posebno kada je u pitanju izmjena Izbornog zakona, gdje je naglašeno kako je potrebno težiti postizanju dogovora, a on se mora pronaći oko svih pitanja koja se vežu za načelo legitimnog predstavljanja.

Predsjedništvo te stranke očekuje kako će se, u idućem razdoblju do raspisivanja Općih izbora, pozitivno riješiti pitanje Izbornog zakona u BiH.

"Mora se osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, sukladno presudi Ustavnog suda BiH, što se nedvosmisleno odnosi na izbor članova Predsjedništva BiH, izaslanika u Dom naroda, te omogućiti izbore za Grad Mostar", stav je Predsjedništva HDZ-a BiH.

Na sjednici je bilo riječi i o predizbornim aktivnostima te je zaključeno da se u idućem razdoblju izradi strategija za Opće izbore 2018. godine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana