Regija     | 17.02.2018. 10:14 |

Početkom marta "Međunarodni fejsbuk festival" na Sajmu knjige u Novom Sadu

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Banatski kulturni centar Novo Miloševo poziva pjesnike iz Evrope i svijeta da učestvuju na "Devetom evropskom fejsbuk pjesničkom festivalu" koji će se održati 10. i 11. marta na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Direktor Banatskog kulturnog centra Radovan Vlahović navodi da Festival svake godine okuplja, u virtuelnom i stvarnom svijetu, oko 500 pjesnika iz 20-tak država svijeta, koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, s ciljem da njihovu virtuelnu pjesničku komunikaciju pretvori u stvarnu gostovanjem na Novosadskom sajmu - rekao je Vlahović.

Također pjesnici koji nisu u mogućnosti da prisustvuju Festivalu učestvuju preko Fejsbuka postavljanjem svoje pjesme na Fejsbuk stranici Festivala.

Za učešće potrebno je poslati jednu neobjavljenu pjesmu na i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon) do 28. februara na fejsbukfestival@gmail.com.

 Najbolji pjesnik će, kao glavnu nagradu, dobiti štampanje samostalne zbirke pjesama. Pjesme koje uđu u uži izbor bit će objavljene u zborniku Višeglasje, koji će biti štampan do narednog Festivala. Iz direkcije Festivala podsjećaju da je Festival je osnovan 2010. godine. te da je do sada učestvovalo preko 2.000 učesnika iz preko 20 država svijeta kao i da je objavljeno preko 20 knjiga (pobjedničke knjige i zbornici).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Raspisan međunarodni konkurs za nagradu 'Stevan Sremac'

Konkurs za učešće na Međunarodnom festivalu ilustracija knjiga

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu