Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.02.2018. 10:19 |

Odbojkašice Slobode protiv ekipe BL Voley bez kapitenice Karabegović?

FENA

TUZLA, 17. februara (FENA) - Iznimno važnu utakmicu u borbi za play-off, ali i za opstanak u Premijer ligi, igraju danas odbojkašice tuzlanske Slobode, kojima u okviru 16. kola prvenstva BiH u goste stiže ekipa BL Voley iz Banje Luke.

Gošće se trenutno nalaze na 4. poziciji sa 23 boda, dok je Sloboda tri mjesta ispod sa 16 bodova, pa im je pobjeda uvjet da osiguraju doigravanje za prvaka, dok ih poraz vodi u zonu borbe za goli premijerligaški život.

- Čitavu sedmicu kuburimo s gripom. Pojedine igračice su bolesne, ali se nadamo da ćemo utakmicu dočekati u punom sastavu. Ekipa BL Voley u prvom dijelu prvenstva protiv nas je odigrala odlično, slavile su i trenutno su u vrhu tabele. U večerašnjoj utakmici su favoritkinje, a na nama je da damo maksimum i ostvarimo dobar rezultat - izjavio je za Fenu Nihad Zahirović, pomoćni trener Slobode.

Kapitenica ekipe Elma Karabegović, međutim, sigurna je da Sloboda neće nastupiti u kompletnom sastavu.

- Završila sam sa Slobodom i neću igrati ovu utakmicu. U međuvremenu sam se razboljela, završila sam na injekcijama, pijem lijekove, tako da je to razlog više što neće nastupiti protiv BL Voleya. Moram reći da sam na nagovor trenera Zahirovića nastupila i u Mostaru iako sam već bila gripozna, jer sam znala koliko je važna utakmica. Pobijedile smo, ali neke stvari su prevršile mjeru i teško da ću ostati u Slobodi - izjavila je Karabegović za Fenu.

Iako je najprije rekla da ne želi javno govoriti o problemima u ekipi, na insistiranje kazala je da su joj suigračice okrenule leđa.

- Srcem sam vezana za Slobodu, a ne nekim parama. Igrala sam i bolesna i povrijeđena, dovela sam se da padam u nesvijest. Prigovoreno mi je da dobijam više lopti nego druge. Rekle su da bolje igraju bez mene, s time se složio i prvi trener Mensur Malović. Čekam još razgovor s predsjednikom Slađanom Ilićem, ali ja za Slobodu više neću igrati - zaključila je Karabegović.

Utakmica Sloboda - BL Voley igra se od 18.30 sati.

U ostalim utakmicama 16. kola Premijer lige BiH za odbojkašice sastaju se:

Jahorina - Kula Gradačac (17.00), HE na Drini - Goražde (17.00) i Gacko - SOK Mostar (18.30), Modriča - Bimal Jedinstvo 0:3 (igrano sinoć).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Odbojkašice BiH doputovale u Torinu, sutra protiv Rumunije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana