Bosna i Hercegovina     | 17.02.2018. 14:25 |

Vlada HNŽ: Ministri iz SDA podržali odgovore na Upitnik EK, ne i kupovinu 'Ere'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. veljače (FENA) - Osam dana nakon što je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sazvao žurnu telefonsku sjednicu Vlade o usvajanju cjelokupnih odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije i okončanju procedure kupnje Hotela "Ero" za zajednički smještaj županijskih tijela uprave jučer u kasnim poslijepodnevnim satima stiglo je izjašnjenje ministara iz SDA, navode iz županijske Vlade.

 Ministri iz SDA glasovali su za usvajanje cjelokupnih odgovora na Upitnik EK te protiv okončanja postupka za kupnju Hotela "Ero".

- Odgađanjem odluke o usvajanju odgovora na Upitnik HNŽ je bezrazložno postala posljednja županija u kojoj je ta odluka usvojena i svojevrsni kočničar europskog puta BiH kojega neki očito samo načelno podupiru. Također, nakon što su sve potrebne odluke već donesene i procedure dovedene do kraja, ministri iz SDA sada ne pristaju na dovršetak procesa kupnje Hotela 'Ero', što je krajnje neodgovorno kako prema Vladi samoj, tako i prema ostalima uključenima u postupak, posebice radnicima Hotela. Nadamo se kako će rješavanje operativnih zadaća prevladati uske stranačke interese kako bismo odgovorili na izazove koji stoje pred nama na dobrobit građana-  ističu iz Vlade HNŽ-a.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'