Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 17.02.2018. 14:55 |

Povjereništvo SDA TK podržava premijera Gutića i rad Vlade TK

FENA

TUZLA, 17. februara (FENA) - Povjereništvo Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona (KO SDA TK) podržava premijera TK Begu Gutića i dosadašnji rad Kantonalne vlade, poručeno je s vanredne konferencije za medije KO SDA TK, koja je organizirana zbog hitnog zasijedanja najvišeg zakonodavnog tijela - Skupštine Tuzlanskog kantona.

Povjerenik SDA za TK-a Amir Fazlić ocijenio je da je hitna sjednica Skupštine TK, na kojoj se razmatra smjena Kantonalne vlade, destabilizacija ovog kantona, navodeći da je premijer TK s vladom na čijem je čelu napravio dobre rezultate.

- Oni koji misle na dobrobit građana Tuzlanskog kantona trebaju dobro razmisliti o današnjim potezima koji će uslijediti", poručio je Fazlić.

Naglasio je, da će oni koji budu danas glasali za smjenu Vlade, automatski biti isključeni iz SDA, tvredeći da je grupa poslanika u Skupštini TK prekršila Statut SDA, dodavši da će u općinskim odborima biti uvedena povjereništva.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić govoreći o zahtjevu za smjenu Vlade TK poručio je, da se o povjerenju kantonalnoj vladi može jedino raspravljati na sjednicama redovnog karaktera, a ne na hitnoj kao što je to danas događa.

Ocijenio je da sjednica zakonodavnog tijela TK nije sazvana u skladu s Ustavom Federacije BiH, Ustavom TK i Poslovnikom o radu Skupštine TK, tvrdeći da će zatražiti ocjenu ustavnosti današnjeg zasijedanja Skupštine TK.

Smatra da je sve što se danas dešava vezano za Vladu TK obračun poslanika u Federalnom parlamentu  Mirsada Kukića sa SDA.

Istaknuto je da je cilj današnje sjednice isključivo smjena kantonalnog premijera Gutića.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Šekib Umihanić izabran za predsjednik SDA TK

IO SDA TK - Potvrđeno Irfan Halilagić kandidat za madatara Vlade TK

Saopćenje za javnost KO SDA TK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'