Servisne informacije     | 17.02.2018. 17:05 |

Na GP Orašje i Bosanski Brod pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Zbog aktivnog klizišta, preticajnom trakom saobraća se na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, na lokalitetu Ban Brdo, saopćio je BIHAMK u izvještaju od 16.30 sati. Vozačima je upućen apel da na ovoj dionici voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmijenjen je režim saobraćanja.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida, kao i na magistralnom putu M-6.1 Mostar-Gnojnice zbog radova na sanaciji mosta.

Pojačan promet vozila bilježi se iz pravca skijaških centara i zimskih izletišta. 

Kolovoz je suh ili mjestimično vlažan na većini puteva u BiH. Na planinskim prevojima, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja. BIHAMK  savjetuje oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima Orašje i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo