Bosna i Hercegovina     | 17.02.2018. 18:31 |

Zvizdić: Laž uvijek ostaje samo laž

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić reagirao je na tekst objavljen u "Dnevnom avazu" riječima da su sve učestalije laži kojima taj list bezuspješno pokušava osporiti napredak koji je Vijeće ministara BiH postiglo na putu evropskih i NATO integracija.

Kao najaktuelniji primjer, Zvizdić je naveo da "Avaz" neistino objavljuje da odgovori na Upitnik Evropske komisije nisu usvojeni na nivou vlada Federacije BiH i Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK). To je bezočna manipulacija u cilju diskreditacije pozitivnog napretka koji na putu BiH ka Evropskoj uniji donosi usvajanje odgovora na Upitnik, ističe predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

- Iako zvanične informacije jasno potvrđuju da su odgovori na Upitnik usvojeni na svim nivoima vlasti, pa tako i na Vladi FBiH, kao i na Vladi HNK-a, "Avazovi" dezinformatori, vjerujući da se više puta ponovljena laž može pretvoriti u istinu, po ko zna koji put do sada pokušavaju obmanuti javnost plasirajući zlurade izmišljotine. Ali ono što očito ne znaju jeste da se sto puta ponovljena laž ne može pretvoriti u istinu jer laž uvijek ostaje laž! - izjavio je Zvizdić.

Zbog toga je potrebno, naveo je dalje, u cilju ispravnog informiranja javnosti, još jednom ponoviti stvarnu istinu da je Vijeće ministara BiH kojim on predsjedava, zajedno s drugim nivoima vlasti, poslije osam godina potpune blokade evropskog puta BiH otvorilo evropske procese i stvorilo pretpostavke za dobivanje kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu, čime je nepovratno trasirana evropska perspektiva BiH. 

- I na kraju, želim upoznati javnost da će se procesi sasvim sigurno razvijati u dva pravca: ja ću kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH, zajedno s ministrima u Vijeću ministara i drugim nivoima vlasti, nastaviti i dalje raditi na približavanju BiH Evropskoj uniji, na ekonomskom razvoju, otvaranju novih radnih mjesta, poboljšanju životnog standarda građana BiH, jačanju vladavine prava i kreiranju društva znanja i jednakih šansi za sve, dok će stranački bilten “Avaz”, očito pod neizbježnim utjecajem svog navodnog “vanjskog konsultanta”, nastaviti lagati o meni i partiji kojoj pripadam, kako to radi već godinama. Na kraju će birači, kao i u prethodnim izbornim ciklusima, donijeti konačnu odluku. To je momenat kojem se posebno radujem jer ćemo biti svjedoci da će doći prava istina, a nestaće laž jer laž zaista uvijek nestane - riječi su Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.                              

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo