Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.02.2018. 19:02 |

Košarkaši Igokee osvajači Kupa BiH

FENA

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Košarkaši Igokee osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras u finalu savladali ekipu Kaknja rezultatom 94:76.

Kakanjici su krenuli furiozno te nakon prve dvije minute imali prednost od sedam poena, ali se Igokea ubrzo vratila te na sredini prve dionice napravila seriju od 11:0.

Prva četvrtina je bila izjednačena i završena je 18:19.

I u drugoj četvrtini ekipa Kaknja je dobro parirala favoriziranom protivniku te na poluvrijeme otišla s a aktivnim rezultatom. Igokea je na poluvremenu vodila 40:39.

U drugom poluvremenu Igokea je zaigrala mnogo bolje te nakon nekoliko minuta pravi deset poena razlike, da bi tu dionicu završila u svoju korist 67:59.

U posljednjem dijelu meča potpuna dominacija Igokee koja u jednom trenutku imala i 20 poena prednosti.

Najefikasniji u ekipi Kaknja bio je Milivoje Božović koji je ubacio 23 poena, dok je to kod Igokee bio Rikić sa 18 koševa.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije