Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 18.02.2018. 15:16 |

Rukometašice Jedinstva AR bez poraza u pripremnom razdoblju

FENA

TUZLA, 18. februara (FENA) - Pobjedom na međunarodnom turniru u Dardi kod Osijeka rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa okončale su seriju pripremnih utakmica.

Bilanca je izuzetno dobra, jer su Tuzlanke pobijedile u svih šest kontrolnih utakmica, od kojih četiri na turnirima u Hadžićima i Dardi, gdje su osvojile pobjedničke pehare.

- Nismo u svim susretima za protivnike imali ekipe visoke kvalitete, ali je bitno da smo sve odigrali vrlo disciplinovano i efikasno. U Dardi su mlađe igračice igrale više nego obično. Selma Omerović je iskoristila minutažu i pokazala da na nju možemo ozbiljno računati. Tokom svih utakmica napravili smo minimalan broj tehničkih pogrešaka, a to je vrlo važno u finišu priprema – izjavio je za Fenu Elmir Grabačnović, trener Jedinstva AtlasRelaxa.

Idućeg vikenda nastavlja se prvenstvo BiH, a u tuzlanskom Mejdanu gostuje ekipa Mire iz Prijedora. Sve osim pobjede Tuzlanki bilo bi veliko iznenađenje.

- Do subote imat ćemo relaksirajuće treninge. Pobjeda u šest pripremnih utakmica stvorila je mali pritisak, tako da želimo proljetni dio prvenstva otvoriti jako i ubjedljivom pobjedom. Ono što je svakom treneru najvažnije svakako je da u ekipi nema bolesnih i povrijeđenih, a nadam se da će tako ostati i ubuduće – zaželio je trener Jedinstva AtlasRelaxa.

Posebno imponuje igra najbolje igračice Admire Zvekić koja je na dva turnira proglašena najboljom igračicom, na oba je bila i najbolji strijelac. Njen prosjek na utakmicama iznosio je 10 golova.

Rezultati Tuzlanki u pripremnom periodu:

Tuzla: Jedinstvo AtlasRelax - Jedinstvo (Brčko) 32:23
Tuzla: Jedinstvo AtlasRelax – Osijek 32:30
Hadžići: Ilidža - Jedinstvo AtlasRelax 19:30
Hadžići: Hadžići Dido Group - Jedinstvo AtlasRelax 30:36
Darda: Olimpija (Osijek) - Jedinstvo AtlasRelax 10:29
Darda: Darda - Jedinstvo AtlasRelax 14:31

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'