FENA biznis

Inovativno korporativno komuniciranje iz Sparkasse Bank

Saopćenje

                                                            

                                                                                                                     

Inovativno korporativno komuniciranje iz Sparkasse Bank

Šparkastični radio

Sparkasse Bank dd BiH prva je kompanija u BiH koja je pokrenula svoju korporativnu, nekomercijalnu radio stanicu. Šparkastični radio je mjesto samo dobre muzike i pozitivnih vijesti  koje će biti  na raspolaganju slušaocima tokom cijelog dana.

 „U svom poslovanju vodimo se željom da pratimo trendove i potrebe klijenata i u skladu sa tim kontinuirano radimo na unaprijeđenju kvaliteta naših usluga. Time smo na neki način već stalno prisutni u svakodnevnom životu klijenata, pa nam je ideja za pokretanje Šparkastičnog radija, kao korporativnog kanala komunikacije sa našim klijentima, zaposlenim i široj društvenoj zajednici u kojoj poslujemo, prirodan slijed.

U saradnji sa klijentima banke i poslovnim partnerima Emirom Cocalićem i agencijom Fabrika, proistekla je ideja o pokretanju nekomercijalne radio stanice koja će promovisati samo dobre i pozitivne vijesti o našim klijentima, njihovim uspjesima i ostalim mnogim socijalno odgovornim projektima.

Želimo našim slušaocima, klijentima, sadašnjim i budućim, pokloniti mjesto prvenstveno dobre muzike, neopterećeno dnevno-političkim temama, gdje mogu uživati u bezvremenskim hitovima, saznati kakvo ih vrijeme očekuje, ali i istovremeno biti u toku sa svim aktuelnostima iz naše Banke“, izjavili su iz  Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Mobilne aplikacije za IOS i Android uskoro će biti dostupne za sve one koji žele da slušaj radio bilo gdje da se nalaze, a za klijente koji ne praktikuju korištenje elektronskih servisa i koji rado posjećuju Sparkasse Bank poslovnice, u istima se mogu osjećati ugodno bez osjećaja klasičnog bankarskog okruženja.

Program će se emitovati 24 sata, i može se pratiti putem internet stranice: www.sparkasticniradio.ba,  a u planu je i proširenje na FM frekvenciju.

 

Sanja Hrelja

ZPR Agencija

Obala Maka Dizdara 8

Tel: +387 33/263-505

Fax: +387 33 263-506

Mob: +387 61 200-159

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.