Bosna i Hercegovina     | 20.02.2018. 07:34 |

NSRS-a ponovo o kreditu za 'Željeznice'

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 20. februara (FENA) - Raspravom o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske (RS)od 51,3 miliona eura kod Svjetske banke za projekat restrukturiranja Željeznica RS-a danas će biti nastavljena sjednica Narodne skupštine RS-a.

Tokom rasprave o toj tački, prošle sedmice, poslanici vladajućih stranaka i opozicije nisu se suglasili o potrebi da se RS zaduži za rješavanje dugova tog javnog preduzeća.

U PDP-u smatraju da vlast time nagrađuje loše direktore "Željeznica", a kredite će vraćati svi građani. U SNSD-u i DNS-u su ukazili na potrebu restrukturiranja, s ciljem stabilizacije i finansijske održivosti tog saobraćajnog sistema.

Po okončanju te tačke očekuje se ništa manje burna rasprava po Prijedlogu odluke o iznosu garancija koje RS-a može izdati u 2018. godini – po hitnom postupku.

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Narodne skupštine RS-a su i prijedlozi zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, gasu, stranim ulaganjima, banjama, hemikalijama te nacrti zakona o zaštiti žrtava ratne torture, te oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela...

Poslanici su tokom dosadašnjeg rada u okviru te sjednice završili raspravu o samo pet, od ukupno 32 tačke dnevnog reda.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo