Kultura     | 20.02.2018. 18:28 |

Film 'Dom' Zdenka Jurilja na ovogodišnjem ZagrebDoxu

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 20. veljače (FENA) - Dokumentarni film "Dom" bh. redatelja i scenariste Zdenka Jurilja sudjelovat će na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "ZagrebDox" koji će se od 25. veljače do 4. ožujka, pored Zagreba, održavati i u Osijeku, Rijeci i Splitu. 

 Juriljev film "Dom", sudionik brojnih festivala, dobitnik Posebnog priznanja međunarodnog Stručnog žirija prošlogodišnjeg Sarajevo film festivala i specijalne nagrade žirija na internacionalnom filmskom festivalu u Peruu, govori o sudbini stanovnika u Hrvatskoj, koji zbog bankarskih kredita, dugovanja za komunalije, struju, vodu...preko noći ostaju bez svojih domova.

 "Cijela priča filma stavljena je u okvir tzv. direktnog pristupa u kojem kroz slojevite sudbine ljudi, javnosti želimo predočiti u kakvoj se situaciji čovjek, pojedinac, obitelji, mogu naći kada zakaže sustav zaštite i kada se goli kapitalizam, profit, digne iznad države i njezinih zakona", izjavio je redatelj Jurilj.

 Na internetskim stranicama ZagrebDoxa objavili su kako će film "Dom" biti prikazan u festivalskom programu pod nazivom "U fokusu: Nova Europa", koji donosi još niz izvrsnih recentnih ostvarenja koja prikazuju probleme u "postkomunističkim" društvima istočne, srednje i jugoistočne Europe.

 Ukupno će na ovogodišnjem ZagrebDoxu biti prikazano 125 naslova u 14 programa.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'