Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 10:44 |

Mladež HDZ BiH: Okrenuti se budućnosti, a ne vraćati se na ratne teme

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. veljače (FENA) - Izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH, na čelu predsjednikom te stranačke organizacije Mariom Mikulićem, sudjelovala je u Milanu na trodnevnom zasjedanju Vijeća Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) na kojem se govorilo o budućnosti Europe i rada u digitalnoj eri.

Prvog dana vođena je rasprava o rezolucijama koje su predložile članice YEPP-a, a Mladež HDZ-a BiH podržala je sve pozitivne i konstruktivne rezolucije koje će doprinijeti boljem položaju mladih.

"Na našu žalost, Asocijacija mladih SDA, opterećena prošlošću, predložila je rezoluciju o osuđivanju ratnih zločina na području bivše Jugoslavije, s nizom pristranosti u vezi s ulogom pokojnog generala Slobodana Praljka, te HVO-a u ratu u Bosni i Hercegovini, dok su propustili spomenuti sva stradanja Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i osuđene ratne zločince Armije BiH", navodi se u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Predstavnici Mladeži HDZ-a BiH zajedno sa sestrinskom Mladeži HDZ-a iz Republike Hrvatske ukazali su na neprihvatljivu retoriku i ustvrdili da se nema smisla vraćati u prošlost i pokretati ratne teme, već da se treba okrenuti budućnosti i baviti se gospodarskim pitanjima, radnim mjestima i konkretnim stvarima koje mogu pomoći mladima.

Predsjednik YEPP-a Andrianos Giannou podržao je govor predstavnika stranačkih organizacija HDZ-a i HDZ-a BiH, te je istaknuo potrebu okretanja budućnosti i stvarnim problemima mladih, dodavši kako smisao YEPP-a nije baviti se ratnim i povijesnim temama nego upravo suprotno.

Taj stav podržala je velika većina mladih europskih pučana, nakon čega su predstavnici Asocijacije mladih SDA donijeli odluku o povlačenju predložene rezolucije, navodi Mladež HDZ-a BiH.

"Još jednom se pokazala sva besmisao pričanja o prošlosti i vraćanja na ratne teme. Mladež Europske pučke stranke pokazala je jasan smjer kojim se vodi, a to su budućnost Europe, radna mjesta za mlade, politika mladih koja se bazira na pozitivnim projektima kao što je Erasmus i mobilnost studenata, dok to nikako nisu teme rata i prošlosti", istaknuo je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić.

Drugog dana zasjedanja YEPP-a usvojene su rezolucije koje govore o budućnosti mladih u Europi i konkretne smjernice koje vode mlade u digitalnu eru, dok je trećeg dana predsjednik YEPP-a Andrianos Giannou održao sastanak s predsjednicima svih mladeži članica YEPP-a.

Na sastanku se razgovaralo o budućim aktivnostima Mladeži Europske pučke stranke, kao i smjeru kojim se treba voditi.

"Rad Mladeži HDZ-a BIH prepoznat je u YEPP-u i na zadnjem održanom Vijeću YEPP-a u Beogradu, kada je usvojena rezolucija Mladeži HDZ-a BiH o promjeni Izbornog zakona u BiH i nužnosti donošenja novog. U rezoluciji je naglašeno kako je politička ravnopravnost hrvatskog naroda temelj opstanka europske Bosne i Hercegovine, te da je nužno usvajanje novog izbornog zakona prije Općih izbora 2018. godine", stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ BiH

Priopćenje Mladeži Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!