Sport     | 21.02.2018. 12:41 |

U Novom Travniku u petak izbor najboljih sportaša SBŽ-a

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 21. veljače (FENA) - Najbolji sportaši Srednjobosanske županije (SBŽ) u 2017. godini bit će proglašeni u petak na svečanosti u Novom Travniku, kada će biti dodijeljena priznanja za postignute rezultate u pojedinačnim i ekipnim sportovima u 29 kategorija.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ-a Katica Čerkez, koja je i predsjednica Organizacijskog odbora Izbora, kazala je kako SBŽ ima brojne vrhunske sportaše te da je sve spremno za manifestaciju na kojoj će im biti dodijeljena priznanja.

- Mnogi vrhunski sportaši dolaze upravo iz naše županije i na to smo svi ponosni. Ministarstvo će dati sve od sebe da poveća sredstva za sportske klubove i sportaše, te da im i dalje budemo potpora - kazala je Čerkez na konferenciji za novinare u Travniku.

Predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza SBŽ-a Mirsad Ibrišimbegović podsjetio je kako se ove godine izbor najboljih sportaša SBŽ-a organizira po petnaesti put, naglasivši kako je jedan od ciljeva da se potakne mlade na bavljenje sportskim aktivnostima.

Na pitanje novinara na koji način se može sustavno riješiti financiranje odlaska sportaša na svjetska natjecanja, s obzirom na to da mnogi ovise o pronalasku sponzora, rečeno je, među ostalim, da resorno županijsko ministarstvo prati sve natjecatelje i svima osigurava potporu, ali da se u financiranje vrhunskih sportaša, odnosno reprezentativaca koji predstavljaju BiH u svijetu, moraju uključiti sve razine vlasti, a prvenstveno država.

Zadovoljstvo što će Novi Travnik biti domaćin ovogodišnje manifestacije izbora najboljih sportaša, izrazio je općinski načelnik Refik Lendo, koji je kazao da je ponosan što će upravo Novi Travnik u petak biti u žiži interesa sportske javnosti SBŽ-a.

Dodjela priznanja najboljim sportašima bit će održana u Domu kulture u Novom Travniku, s početkom u 18 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a BiH SBŽ

Zdravstveni djelatnici u SBŽ-u dobili privremene kolektivne ugovore

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo