Najave     | 21.02.2018. 14:05 |

Obilježavanje 758. rođendana Grada Bihaća počinje izložbom Redže Kolakovića

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 21. februara (FENA) – Program obilježavanje 758. rođendana Grada Bihaća počinje izložbom „Retrospektiva“, autora Redže Kolakovića koja će biti otvorena u četvrtak u Gradskoj galeriji Bihać.

I ove godine Gradska uprava Bihaća će građanima predstaviti zanimljivijh 13 različitih kulturnih, zabavnih, sportskih i edukativnih programskih sadržaja koji će dati pečat obilježavanju još jednog rođendana grada na Uni.

U predvorju zgrade Gradske uprave bit će predstavljen najstariji sačuvani grb Grada Bihaća iz 1890.godine, a koji je pronađen na vodovodu u Žegaru.

Planirana je i posjeta mališana iz dječjih vrtića gradonačelniku Šuhretu Fazliću,  kao i prijem bivših načelnika i gradonačelnika Bihaća, a izložbu poklona Gradu Bihaću i gradonačelniku, građani će imati priliku pogledati u maloj galeriji Muzeja USK-a.

U sali Kulturnog centra u petak će biti izvedena priredba “Sedam Snježana i patuljak“, a za subotu je predviđena akcija dobrovoljnog darivanja krvi na Odjelu za transfuziologiju Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić, kao i turnir u malom nogometu.

U nedjelju u KC-u će biti održano Omladinsko prvenstvo grada u šahu, potom pohod na planinarski dom Plješevica, a u večernjim satima u KC Bihać je otvorenje izložbe “ Anik Dub: Čujem misli kako plove”.

Također, 26. februara u dvorani  Luke počinje revijalna malonogometna utakmica GV Bihać-Generalni konzulat RH u Banja Luka.

Ovogodišnje obilježavanje 758. rođendana završava 27. februara  turnirom u kuglanju u organizaciji Odbora za međureligijsku saradnju.

U program manifestacije uključeni su umjetnici, sportisti, planinari, aktivisti Crvenog križa, dobrovoljni darivaoci krvi, učenici i mnogi drugi, najavljeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Nizom događaja u Goraždu obilježavanje Dana sjećanja na žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo