Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 14:22 |

Čović primio akreditivna pisma ambasadorice Nigerije za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Savezne Republike Nigerije za BiH, sa sjedištem u Budimpešti, Eniole Olaitan Ajayi.

Čović je ambasadorici Nigerije poželio uspješnu misiju te naglasio da Bosna i Hercegovina želi razvijati dobre bilateralne odnose s Nigerijom kao velikom zemljom i značajnim čimbenikom na afričkom kontinentu u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Informirao ju je o aktuelnoj političkoj situaciji i procesu provedbi reformi u Bosni i Hercegovini u cilju integracije zemlje u EU.

Ambasadorica Eniola Olaitan Ajayi je iskazala zadovoljstvo posjetom Bosni i Hercegovini te rekla da će na obostranu korist  raditi na unapređenju bilateralnih odnosa.

Sagovornici su istaknuli da su politički odnosi BiH i Nigerije prijateljski kao i činjenicu da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja. Opredjeljenja obje zemlje, kao i izražene obostrane želje za unapređenjem sveukupnih odnosa dobar su temelj za početak konkretne saradnje.

Čović je izrazio podršku i zaželio uspjeh u radu novoimenovanoj ambasadorici Savezne Republike Nigerije u izvršavanju misije u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Andree Zaimović predala akreditive kralju Španije - Kontinuirana i bezrezervna podrška Španije

Ambasador Delmas i premijer Halilagić o projektima razvoja TK i jačanju saradnje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'