Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 15:45 |

Delegacija PSBiH na konferenciji Interplanetarne unije i UN-a o migracijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Interparlamentarnoj uniji (IPU) Nenad Lalić i predsjedavajući Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Šemsudin Mehmedović učestvovat će na konferenciji o ulozi i uticaju parlamentaraca na bezbjedne i propisima regulirane migracije, koju 22. i 23. februara u Njujorku organiziraju IPU i Ujedinjene nacije (UN).

Kako su organizatori najavili, plenarno zasjedanje otvorit će predsjedavajući Generalne skupštine UN-a Miroslav Lajčak i predsjednica IPU-a Gabriela Cuevas Barron.

Tokom dvodnevne konferencije, koja je podijeljena u nekoliko sesija, parlamentarci iz cijelog svijeta raspravljat će o najboljim praksama država u odgovoru na masovne migracije, kao i o potrebi koordinacije i saradnje država u rješavanju ovog problema.

Bit će riječi i o ostvarivanju ljudskih prava migranata, kao i o pitanju njihove socijalizacije i integracije u sredine i društva u koja dolaze, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Kovačević u Tirani u odvojenim susretima razgovarao s Linditom Nikollom i Majlindom Dhukom

Delegacija PSBiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strazburu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'