Bosna i Hercegovina     | 22.02.2018. 10:03 |

SDP traži od MUP-a HNŽ-a inormacije o požarima u povratničkim kućama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. veljače (FENA) - Kantonalni odbor SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zatražio je od županijskoga MUP-a da u najkraćem mogućem roku javnosti predoči informacije o požarima koji su se posljednjih mjeseci dogodili u tri srpske povratničke kuće u Mostaru.

SDP smatra da je iznimno važno javnosti predočiti konkretne informacije i konkretne dokaze o uzrocima tih požara, kako se ne bi otvorio prostor bilo kakvim sumnjama ili špekulacijama.

Ističu, također, kako građani ne smiju strahovati za svoju osobnu i sigurnost svoje imovine te da županijski MUP mora žurno izaći u javnost s rezultatima istrage.

"Iz tog razloga nadamo se da će najkasnije do ponedjeljka, 26. veljače, MUP HNŽ-a javnosti predočiti rezultate istrage ili ćemo biti prisiljeni prikupiti potpise kako bi sazvali vanrednu sjednicu županijske Skupštine na kojoj bi se raspravljalo isključivo o stanju sigurnosti građana, njihove imovine i općoj sigurnosnoj situaciji u HNŽ-u", navodi se u SDP-ovom priopćenju za javnost.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izvještaj EK - Požari u Evropi 2023. godine bili su među najgorim u ovom stoljeću

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu