Servisne informacije     | 22.02.2018. 10:57 |

Upozorenje vozačima na poledicu i ugaženi snijeg na kolovozu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini na pojedinim dionicama ima ugaženog snijega na kolovozu, a izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanski Petrovac-Lanište, Srbljani-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Otoka, Bosanski Petrovac-Drvar, Prijedor-Banja Luka-Bosanska Gradiška, Sarajevo-Rogatica, Gornji Vakuf-Prozor, Sarajevo-Tuzla, Kotor Varoš-Teslić, Trnovo-Foča, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Kupres i Banja Luka-Turbe. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se korištenje lanaca. 

Zbog jakog vjetra koji stvara snježne nanose na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje. Jak vjetar povremeno formira snježne nanose i na putevima na širem području Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa.  

Na magistralnim putevima M-14 Srbljani-Bosanska Krupa i M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozorava se na mogućnost snježnih lavina. 

Na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima moguća je mjestimična poledica. U južnim krajevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Skreće se pažnja na učestale odrone, te preporučuje opreznija vožnja.  Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molie se vozači da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom. 

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida. 

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta