Regija     | 22.02.2018. 13:46 |

Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 22. veljače (FENA) - Crnogorska policija je potvrdila da je Dalibor Jauković sinoć poslije ponoći bacio bombu na Veleposlanstvo SAD-a u Podgorici, a zatim izvršio samoubojstvo, javila je TV Crne Gore. 

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

Na Jaukovićevom Facebook profilu se vidi da je nagrađen Medaljom za zasluge u području odbrane i sigurnosti bivše Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) 1999. godine. Na profilu je objavio i Povelju o odlikovanju s potpisom Slobodana Miloševića.

Eksplozija, za koju policija sumnja da je Jauković odgovoran, dogodila se oko ponoći.

"Pola sata nakon ponoći ispred objekta veleposlanstva SAD jedna osoba je izvršila samoubojstvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubojstva osoba je s raskršća kod Sportskog centra ubacila u krug veleposlanstva SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerojatnije je riječ o ručnoj bombi tzv 'kašikari'. U tijeku su uviđaj i identifikacija. Tužitelj je na licu mjesta i vodi uviđaj", napisala je crnogorska vlada na Twitteru.

Glasnogovornik State Departmenta Steve Goldstein je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca predmet preko zida veleposlanstva, javio je New York Times. Navodi se i da nitko u veleposlanstvu nije ozlijeđen.

Goldstein je dodao i da su sigurnosni dužnosnici veleposlanstva pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave te da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti radi li se o namjernom samoubilačkom napadu.

Veleposlanstvo je na svojoj internetskoj stranici priopćilo da američki građani za sada zbog sigurnosnih razloga trebaju izbjegavati zgradu veleposlanstva.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Podgorica: Zbog dojave o bombi evakuirana zgrada u kojoj su smještena tri suda

Katarina Baćović na saslušanju kod suca za istragu zbog slučaja 'Tunel'

NUBBiH predstavila bogatu izdavačku produkciju na IX Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom