Politika

Prijem povodom Dana nezavisnosti i Dana oslobođenja Kuvajta

Tekst: Darinka Mitrović, Foto FENA

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Ambasada Kuvajta u BiH priredila je večeras u Sarajevu prijem povodom Dana nezavisnosti i Dana oslobođenja Države Kuvajt.

Domaćin je bio kuvajtski ambasador Nasser Riden Al Motairi, a prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, društvenog i kulturnog života, te diplomatskog kora u BiH.

U svom obraćanju zvanicama, ambasador je kazao da su ova dva datuma veoma značajna za njih i to velikim dijelom zahvaljujući ljudima koji su dali svoj život za Državu Kuvajt.

- Od sticanja nezavisnosti naša pažnja je usmjerena na demokratiju, prava žena, slobodu i cjelokupan razvoj naše domovine - istakao je ambasador Al Motairi.

Naglasio je da Kuvajt danas ima značajnu ulogu u stabilizaciji globalne ekonomije, kao i u međunarodnim temama poput borbe protiv terorizma i siromaštva, te u pomoći drugim državama.

- Odnosi između Kuvajta i Bosne i Hercegovine se razvijaju na svim poljima. Prisutna je obostrana želja da se saradnja i koordinacija na političkom i ekonomskom polju unaprijedi u cilju ostvarenja zajedničkih interesa - naglasio je ambasador Al Motairi.

Poručio je da Kuvajt Bosni i Hercegovini želi napredak, prosperitet i mnogo uspjeha na putu ka novim reformama.

(FENA) M.B.