Bosna i Hercegovina     | 22.02.2018. 20:22 |

Izabran novi predsjednik Udruge 'Ante Bruno Bušić' – podružnice Tomislavgrad

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 22. veljače (FENA) – Na izbornoj skupštini tomislavgradske podružnice Udruge pripadnika postrojbe HVO-a 'Ante Bruno Bušić' održanoj u četvrtak u Tomislavgradu za predsjednika te udruge izabran je Zoran Gašpar.

Za dopredsjednika spomenute udruge izabran je Ante Radoš, dok su novi članovi Predsjedništva udruge Robert Džalto, Jure Crnac i Marijan Miličević.

Udruga je također birala i članove Nadzornog odbora u koji su izabrani Ivan Boškić, Ivan Stipić i Ante Ćulanić, dok su u Sud časti izabrani Želimir Ćurić, Bože Pašalić i Zvonko Mioč.

Novoizabrani predsjednik Udruge Zoran Gašpar u svom je obraćanju zahvalio nazočnima na potpori, naglasivši kako će se zalagati za zaštitu interesa pripadnika te udruge, čuvanje tradicije i identiteta postrojbe kojoj su članovi udruge pripadali, kao i izgradnju i očuvanje spomen obilježja poginulim braniteljima.

Osim toga, naveo je i pomoć članovima navedene udruge u ostvarivanju njihovih zakonskih prava te pomoć obiteljima poginulih pripadnika postrojbe HVO-a 'Ante Bruno Bušić'.

Članovom Udruge može postati osoba koja je u istoimenoj postrojbi, neprekidno do 23. prosinca 1995. godine, provela 12 mjeseci te u posebnim okolnostima o čemu odluku donosi Predsjedništvo.

Izbornoj skupštini, uz ostale, nazočio je general Dražen Milić, jedan od ratnih zapovjednika spomenute postrojbe, pukovnik Josip Duspara, predsjednik Udruge pripadnika postrojbe HVO-a 'Ante Bruno Bušić', kao i predsjednici županijskih udruga.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom